23948sdkhjf

Matkasse med noll utsläpp

Matkasseföretaget HelloFresh åtar sig att kompensera för 100 % av sina koldioxidutsläpp från och med 2020. I och med detta kommer företaget att investera i ett antal klimatskyddsprojekt världen över för att kompensera för koldioxidutsläppen från produktion, leverans och företagsresor. HelloFresh blir därmed enligt egen utsago det första internationella företaget som erbjuder koldioxidneutrala matkassar

Målet för minskad klimatpåverkan omfattar även omställning till grön energi i lagerlokaler inom det internationella segmentet.

När det gäller det internationella segmentet kommer HelloFresh att samarbeta med Planetly, ett klimattekniskt startupföretag med bas i Berlin, och med hjälp av deras expertis kommer man att investera i klimatskyddsprojekt över hela världen. Initiativet förväntas kompensera för ca. 40 000 ton koldioxid för 2020. I USA samarbetar HelloFresh med Terrapass för att kompensera för minst 50 000 ton koldioxid.

Hållbarhet har alltid spelat en grundläggande roll för HelloFreshs företagsstrategi, menar Kristian Hald, VD för HelloFresh i Norden.

– Samtidigt som vi expanderar vår verksamhet och befäster vår roll som en viktig aktör i livsmedelsindustrin, behöver vi även öka våra åtgärder för en hållbar affärsmodell. För oss är det en högt prioriterad fråga att utvärdera, mäta och minska våra koldioxidutsläpp, och vår utsläppskompensation är ytterligare ett steg för att förstärka HelloFresh hållbarhetsarbete. Jag är mycket stolt över vårt arbete där vi erbjuder våra svenska kunder ett mer hållbart sätt att njuta av mat, säger Kristian Hald.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094