23948sdkhjf

Miller Graphics förvärvar Lito AB

Den 1 augusti 2020 förvärvade Miller Graphics Lito AB.

– Vi är väldigt glada att få välkomna Lito till Miller Graphics familjen. Lito erbjuder lång erfarenhet och gedigen kunskap inom automatisering av mediaprocessen, Lito Creator, Lito Mag, digital hantering av filer (DAM), hantering av produktinnehåll (PIM) samt 3D bilder och fotografering, vilka är efterfrågade komplement till vårt erbjudande, säger Fredrik Turzik, VD på Miller Graphics.

Miller Graphics ägs av Ahlmarkskoncernen med säte i Karlstad och är en Europas största tillverkare av flexoklichéer och grafiska lösningar. I Sunne finns den svenska enheten med en studio för allt pre-pressarbete fram till tryckfärdiga filer samt produktion av flexoklichéer.

Miller Graphics finns i 11 regioner över Europa samt norra och västra Afrika och jobbar inom tre affärsområden; Image carrier, Print Supplies och Digital Solutions.

– När vi nu blir en del av Miller Graphics öppnar det upp nya möjligheter för Litos produkter att nå en större marknad, både produktmässigt och geografisk. Vi kommer även fortsätta vårt utvecklingsarbete med fokus på optimering och kvalité tillsammans med våra befintliga kunder, säger Ole Jensen Produktionschef på Lito.

Ägarbytet kommer inte påverkar den dagliga verksamheten för befintliga kunder till Lito, menar Fredrik Turzik.

– Kunderna behåller sina kontakter med anställda vid Lito som känner och kan kundernas behov. Vår verksamhet kommer att fortsätta som tidigare. I och med detta samgående kommer vi att i framtiden kunna erbjuda fler innovativa lösningar tillsammans och utveckla vår verksamhet tillsammans med våra kunder, säger Fredrik Turzik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14