23948sdkhjf

Scanfill köper folieextruderingsverksamhet

Scanfill AB har köpt inkråmet av familjeföretaget JiHå Plasts produktion av foliextrudering. En affär som öppnar upp nya marknadsmöjligheter för Ystadföretaget. Förärvsumman vill företaget inte uttala sig om. 

Nyligen rapporterade vi att Treform AB i Landskrona köpt inkråmet av JiHå Plasts varmformningsverksamhet. Den andra halvan av bolaget har nu förvärvats av Scanfill AB. 

Oscar Hugoson, vice vd för Scanfill AB, säger till Plastforum att affären beräknas öka omsättningen med 20 miljoner inom en relativt snar framtid, skapa nya arbetstillfällen och öppna upp en helt ny marknad. 

-Vi har köpt tre folieextruderingsmaskiner med tillhörande kringutrustning, vilka kommer att flyttas ner till vår fabrik i Ystad hösten 2020. Maskintekniken är i mångt och mycket den samma som vi redan har, men kringutrustningen är lite annorlunda och medger att vi nu bland annat kommer att kunna producera exempelvis folier med återvunnen PET, säger Oscar Hugoson till Plastforum. 

I förvärvet ingår JiHå Plasts kundstock med ett stort antal nationella och internationella kunder. 

-Genom att kombinera JiHå Plasts kunder med våra befintliga kunder så kommer vi med hjälp av den utökade maskinparken kunna generera nya affärer och kombinera de möjligheter vi har, säger han.  

-Det är första gången i koncernens historia som Polykemi Group köper ett bolag att integrera i verksamheten. Det är väldigt viktigt för Scanfill och även för koncernen, säger Oscar Hugoson. 

Scanfill AB grundades 2008 och är en del av Polykemi Group. Koncernen inkluderar även moderbolaget Polykemi AB, Rondo Plast AB, Polykemi Compounds Kunshan i Kina samt Polykemi Inc i USA.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11