23948sdkhjf

Volati köper Beneli

Storaffär i etikettbranschen. Beneli och Ettiketto hamnar i samma familj.

Volati har förvärvat samtliga aktier i etikettproducenten Beneli AB. Förvärvet är ett tilläggsförvärv till affärsområde Industri och affärsenheten Ettiketto. Beneli omsatte 156 Mkr under 2019. Förvärvet av Beneli är Volatis sjätte tilläggsförvärv sedan 2019.

– Tilläggsförvärv till befintliga affärsenheter är en viktig del i Volatis strategi för att skapa långsiktig värdetillväxt. De förstärker affärsenheternas marknadspositioner och adderar ytterligare värde genom synergier. I Beneli AB förvärvar vi ett välskött bolag med en diversifierad produktportfölj och en marknadsledande position inom högförädlade grafiska etiketter och nischen intelligenta etiketter för medicintekniska applikationer, säger Nicklas Margård, chef för affärsområde Industri.

Beneli är ett lönsamt familjeföretag i Helsingborg som grundades 1991. Företaget utvecklar, tillverkar och säljer självhäftande etiketter till såväl dagligvaror som industriprodukter. Företaget har också en unik position inom medicintekniska etiketter som fästs mot huden för monitorering och diagnosticering inom hälso- och sjukvården.

– Med Beneli stärker vi vårt befintliga erbjudande inom självhäftande etiketter, samt breddar vår affär till mer avancerade produktkategorier. Förvärvet passar väl in i Ettikettos strategi om fortsatt tillväxt och kommer bidra till en ännu starkare plattform som helhetsleverantör av etikettlösningar, säger Nicklas Margård.

Volati äger sedan tidigare etikettföretaget Ettiketto (fd Ettikettoprintcom) med huvudkontor i Malmö.

Finansieringen sker genom Volatis befintliga kreditfaciliteter och bolaget kommer att konsolideras från slutet av juni 2020. Förvärvet bedöms inte ha någon väsentlig effekt på Volatis resultat för 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094