23948sdkhjf

Treform Packaging gör storaffär

Landskronabaserade Treform Packaging AB presenterar en ny affär som beräknas öka omsättningen med ungefär 26 miljoner kronor om året och även skapa flera nya arbetsplatser lokalt.

– Detta är en viktig affär, både för vårt företag och för Landskrona, säger VD Thomas Olsson.

I och med förvärvet blir Treform Packaging AB den största tillverkaren av termoformade förpackningar på den svenska marknaden.

Treform Packaging AB har köpt inkråmet av JiHå Plast AB, ett familjeföretag baserat i Karlskoga. Under hösten 2020 flyttas JiHå Plasts produktion av termoformade produkter till Landskrona. Detta är en affär som ger flera positiva effekter.

– Vi tar över såväl maskiner som kunder från JiHå Plast AB, detta medför att vi även behöver bygga ut vårt lager. Detta är en extremt spännande affär och vi ser fram emot att hjälpa nya kunder att utvecklas tillsammans med oss, säger Thomas Olsson.

Såväl Treform Packaging som JiHå Plast producerar tunnväggiga plastförpackningar genom termoformning till framförallt kunder inom livsmedelsindustrin. Även andra kundsegment är snarlika.

Treform Packaging har i huvudsak sina kunder i Sverige, men till viss del även i Norge, Danmark och Tyskland. JiHå Plast däremot har sin största marknad i Norge.

Treform redovisade en omsättning på 51,5 MSEK för 2019. Genom förvärvet uppskattar företaget att omsättningen kommer att öka med ungefär 26 miljoner kronor.

– Vi är väldigt glada över att den här affären är i hamn och ser med tillförsikt på framtiden. Vi får möjlighet att växa som företag, öka våra marknadsandelar både nationellt och internationellt, samt skapa nya arbetstillfällen, säger Thomas Olsson.

Även Nikola Perkovic, VD på JiHå Plast AB, i Karlskoga ser positiva effekter av affären för kunderna.

– Jag hyser den största respekt för de nya ägarna. Treform Packaging har ett genuint intresse för våra produkter och har även det som krävs för att fortsätta utveckla kundanpassade produkter av hög kvalité.

Kort om Treform Packaging

Under mer än 50 år har Treform Packaging AB tillverkat produkter till den skandinaviska marknaden. Företaget har i huvudsakligen producerat förpackningar till livsmedelsindustrin, men har under åren visat prov på en stor flexibilitet och ett hängivet engagemang för kunden. I samband med COVID-19 pandemin ställde företaget delvis om och har under våren tillverkat skyddsvisir till sjukvården.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094