23948sdkhjf

APak & Volvo Cars utökar samarbetet

Förpackningsföretaget aPak breddar samarbetet med biltillverkaren Volvo Cars. Genom utökat förtroende blir aPak nu officiell leverantör för hela standardsortimentet av envägs-emballage (Global standard oneway packaging).

Via strategiskt placerade lager i Sverige, Tyskland och Polen kommer aPak att förse Volvo Cars europeiska underleverantörer med envägs-emballage. APaks övergripande strategi är att reducera avståndet mellan lager och kund för att på så sätt sänka fraktkostnaderna och minska miljöpåverkan.

Magnus Sidling, affärsutvecklare på aPak, ser det utökade förtroendet som en naturlig utveckling av samarbetet, där aPak nu får chansen att förbättra tillgängligheten för kunderna.


– Det utökade förtroendet ger aPak något av en unik position då aPak nu kan tillhandahålla både det kundanpassade och det standardiserade sortimentet, säger Magnus Sidling.

Kort om envägs-emballage

Envägs-emballage används av Volvo Cars underleverantörer över hela Europa och utgör emballagestandarden för hantering och transport. Sortimentet består av förpackningslösningar som tagits fram för att ge bästa skydd och högsta möjliga fyllnadsgrad.

Samtliga produkter i sortimentet är producerade i biobaserat lättviktsmaterial för att enkelt kunna hanteras och återvinnas. Med envägs-emballaget undviker underleverantörerna de tomma returfrakterna som annars krävs av ett klassiskt returemballage.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14