23948sdkhjf

NIVEA ansluter sig till PantaPå 

Svenska konsumenter kommer att kunna panta tomma NIVEA-förpackningar på sin lokala återvinningsstation, när NIVEA nu går samman med den prisbelönta start-up:en PantaPå. Detta för att uppmuntra fler människor att återvinna sina plastförpackningar.

För närvarande samlas enbart 42 procent av plastförpackningar i Sverige in för återvinning. NIVEA vill uppmuntra och säkerställa att alla deras förpackningar återvinns och inte kastas bort.

Det nya initiativet innebär att konsumenter som laddar ner den kostnadsfria PantaPå-appen kan ta sina tomma NIVEA-förpackningar till sin närmaste återvinningsstation, skanna streckkoden och återvinna produkten i utbyte mot en rabattkupong. 

Initiativet är en del av NIVEA-ägaren Beiersdorfs globala hållbarhetsåtagande.

– Som ett världsledande företag inom hudvård måste vi ta vårt ansvar, och säkerställa att så mycket som möjligt av våra förpackningar återvinns. Vi har en tydlig och långtgående hållbarhetsagenda som vi kontinuerligt stärker och utökar. Och genom vårt nya partnerskap med PantaPå vill vi hjälpa våra konsumenter till en mer hållbar livsstil, säger Karin Rodestedt, Senior Brand Manager Personal Care & Body, Beiersdorf Sweden. 

Beiersdorf har en lång historia av hålllbarhetsarbete och har ambitiösa mål för hållbara förpackningar: 100% av alla produktförpackningar ska vara återvinningsbara, komposterbara eller återanvändbara fram till 2025 och målet är att nå en andel av 30% återvunnet innehåll.

– På Beiersdorf tror vi att det krävs en helhetssyn på hållbarhet och att den måste vara förankrad i alla delar av verksamheten - och i alla delar av världen. PantaPå är ett bra exempel på ett lokalt initiativ som omsätter våra globala löften i handling och gör dem tydliga för konsumenterna, säger Dorle Bahrs, chef för miljöhållbarhet på Beiersdorf Global.

Några av Beiersdorfs hållbarhetsmål

  •  30% återvunnet innehåll i plastförpackningar år 2025
  • 100% av alla produktförpackningar måste vara återvinningsbara, komposterbara eller återanvändbara senast 2025 (detta gäller alla material)
  • 50% minskning av fossilbaserade och icke-återvunna plastförpackningar år 2025 
  •  -30% reducering av avfall i produktion år 2025
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078