23948sdkhjf

Första fossilfria PP-etiketten

UPM Raflatac samarbetar med Vellamo, Finlands prisbelönta naturliga mineralvatten, för en verkligt innovativ hållbar etikett. Vellamos flaskor har UPM Raflatac Forest Film PPTM, världens första och enda träbaserade etikettmaterial av polypropen.

Detta transparenta etikettmaterial är konstruerat av UPM BioVerno naphtha, en 100-procentig träbaserad lösning tillverkad av tallolja, en rest av massaproduktion, härrörande från hållbart skötta skogar.

– Detta är ett idealiskt samarbete för att visa hur etiketter är viktiga när det gäller hållbara förpackningar, säger Timo Kekki, vice president, Films Business, UPM Raflatac.

– Vårt innovativa etikettmaterial svarar på varumärkesägarnas behov att ersätta traditionella fossilbaserade jungfruliga material med förnybara material. Samarbetet med Vellamo är ett utmärkt exempel på hur vi märker en smartare framtid utöver fossil tillsammans med våra partners.

UPM Raflatac menar att Forest Film PP erbjuder företag som Vellamo ett effektivt och effektfullt sätt att nå utöver sina hållbarhetsmål utan att kompromissa med produktens prestanda. Det är tillverkat av 100 procent förnybara träbaserade råvaror i en ISCC-certifierad värdekedja och har identisk kvalitet och prestanda som konventionella fossilbaserade filmer.

– Vellamo är en av Mother Natures perfekta skapelser och vi är glada att dela med oss av hur vi har vidtagit fantastiska åtgärder för att säkerställa vår unika smak, renhet och hållbarhet för våra kunders och planetens hälsa genom att uppnå ett neutralt koldioxidavtryck över produktion, förpackning och logistik, säger Petteri Ahonen, VD för Ice Age Water Ltd.

Vellamo följer strikta standarder för naturligt mineralvatten vilket gör att de kan upprätthålla sitt officiella godkännande och högkvalitets status av att vara ett mineralvatten som är naturligt ren, unik i smak, tappat vid källan, inte innehåller några miljöföroreningar och ej heller tillsatta mineraler eller sötningsmedel.

Den högkvalitativa, hållbara etiketten är en integrerad del av Vellamos varumärke och stöder Vellamos CO2ZERO Hållbarhetsprogram som syftar till att minska koldioxidutsläppen under produktens livscykel till noll.

Etiketten har också UPM Raflatacs RafMore, en innovativ, smart etikettlösning som gör det möjligt för konsumenterna att skanna etiketten, unik för varje Vellamo-flaska, och få tillgång till realtidsdata för produktlivscykel och kolavtryck.

UPM Raflatac utökade nyligen sitt Forest Film-produktsortiment med branschens första träbaserade polyetylen-etikettfilm för applikationer och varumärken inom segmenten Home och Personal Care.

Artikeln är en del av vårt tema om HÅLLBARHET.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079