23948sdkhjf

Ny wellpappbox för fryst och kylt

Smurfit Kappa har lanserat en innovativ, hållbar ny förpackning som håller frysta och kylda livsmedel färska genom hela leveranskedjan.

Thermo Box är tillverkad av en till 100 % pappersbaserad kombination av Hexacomb och wellpapp som håller temperaturen för frysta livsmedel frysta livsmedel, inklusive fisk, på motsvarande sätt som lådor av expanderad polystyren (EPS).

Smurfit Kappa kontaktades av Patani Global Food B.V., en global leverantör av färska och frysta livsmedel för restaurangbranschen, bland annat grönsaker, kött och fisk. Patani Global Food B.V. fraktar med hjälp av EPS-lådor gods från Amsterdam till hela världen, inklusive Antillerna i Karibien. Den ökade mängden skräp som spolades upp på de regionens idylliska stränder har emellertid lett till ett framtida förbud mot plastavfall, och företaget ville därför ta fram en alternativ lösning som inte skadar miljön.

Merparten av de befintliga temperaturreglerande förpackningslösningarna för livsmedel på marknaden är beroende av EPS, på grund av materialets isolerande egenskaper. Men Smurfit Kappas Thermo Box till 100 % återvinningsbar. Förpackningen erbjuder också större flexibilitet än EPS eftersom den kan lagras platt, vilket minskar lagerkostnaderna. Olika storlekar kan skapas med enkelhet och wellpappmaterialet ger goda tryckmöjligheter för reklambudskap.

Produkten är det senaste tillskottet i Smurfit Kappas produktportfölj inom Better Planet Packaging, som innehåller flera populära ersättningsprodukter för engångsplast. Smurfit Kappas Better Planet Packaging-initiativ lanserades 2018 och syftar till att minska förpackningsavfall genom design, forskning och utveckling samt god branschexpertis.

Patrick Oostveen, VD på Patani Global Food B.V.:

– Smurfit Kappa analyserade vår leveranskedja för att få en bild av alla komplexa utmaningar. Vi gjorde ett antal temperaturtester för att jämföra den nya förpackningen med EPS-lådan, och resultaten visade att Thermo Box är en utmärkt produkt som mer än väl matchar våra önskemål. Den genomsnittliga temperaturen förblev till och med lägre under en längre tid än vid motsvarande användning av EPS-lådorna.

Arco Berkenbosch, Smurfit Kappa VP of Innovation & Development, tillade:

– Det här projektet är resultatet av ett framgångsrikt samarbete mellan Smurfit Kappa och Patani Global Food B.V. Vår utgångspunkt var som alltid att se hur vi kunde leverera en komplett biologiskt nedbrytbar produkt utan att kompromissa med något av de efterfrågade kraven.

– Den pappersbaserade Better Planet Packaging-lösningen som vi tog fram utnyttjar fördelarna med materialen wellpapp och honeycomb och erbjuder stora möjligheter för både färska och frysta livsmedel inom e-handelssektorn.

Thermo Box finns för närvarande i en rad länder runt om i Europa.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.07