23948sdkhjf

"Ny affärsmodell för wellpappförpackningar"

Den 16 juni, det som skulle ha varit den första dagen på drupa, lanserade Domino en helt ny maskin för grafisk produktion av wellpappförpackningar. Maskinen är en digital inkjetprinter, X630i digital ink jet för wellpapp, med vattenbaserat bläck AQ95.

Domino Digital Printing Solutions lanserar Domino X630i, en single pass, digital bläckstrålepress som levereras med den senaste innovationen inom färger från Domino, AQ95 CMYK vattenbaserade färger, och representerar "En helt ny affärsmodell för tillverkning av wellpappförpackningar".

Även om Domino har utvecklat bläckstrålteknik för industriella tillämpningar sedan 1978, är den nya Domino X630 företagets första steg in i den digitala produktionen av wellpappapplikationer. Domino är en del av en internationell grupp med sitt huvudkontor i Cambridge i Storbritannien, som blev en del av Japanbaserade Brother Industries-koncernen 2015. Domino gav sig in i tryckerisektorn för etiketter 2012 och etablerade sig snabbt som en marknadsledare inom tryckpressar med bläckstrålteknologi för etikettproduktion, och avser nu att upprepa samma framgång på marknaden för wellpapptryck.

Domino X630i är en ny digital inkjetlösning designad för daglig produktion av wellpapp-produkter, vilket gör det möjligt för förpackningstillverkare att skriva ut med minimal inställningstid och avfall, vilket avsevärt förbättrar den totala anläggningens produktivitet.

Matt Condon, affärsutvecklingschef för wellpappsektorn inom Domino Digital Printing Solutions-divisionen, säger:

– Vi är mycket glada över att kunna introducera denna mycket automatiserade, single pass Domino X630i digitala bläckstrålepress som gör det möjligt att lönsamt utveckla marknadsmöjligheter inom korta och medelstora serier, underlättar nya affärsflöden ger förpackningstillverkare en mer komplett utbud av kapacitet för din kundbas.

X630i är baserad på Dominos beprövade bläckstråleplattform Generation 6, som har närmar sig 1 000 industriella installationer världen över.

Matt Condon fortsätter;

– Digitaltryck gör att du kan ta bort behovet av tryckplåtar och den förlorade produktionstiden och spill som är förknippat med uppstart, vilket ökar upptid, produktivitet och effektivitet och minskar kostnader och förbrukning. Med hastigheter på upp till 75 m/min och 600 x 600 dpi utskriftsupplösning och en maximal utskriftsarea på 3000 mm x 1345 mm gör Domino X630i bläckstrålepress det möjligt att flytta korta serier, flera SKU och korta ledtidsjobb till digital produktion ochsamtidigt balansera produktionen med analog tryckutrustning. Man kan öka sina längre serier av konventionell tryckproduktion, samtidigt som man kan attrahera nya kunder och ger sina befintliga kunder möjlighet till mer diversifiering, personalisering och konsumentengagemang.

Fotnot: Single pass betyder att trycket sker vid en genomgång av trycksubstratet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078