23948sdkhjf

Alon Bar-Shany tar avsked

HP Indigos mångårige VD Alon Bar-Shany lämnar företaget. Hans sista stora framträdande blev Labelexpo i Bryssel förra året.

Alon Bar-Shany har efter 16 år som VD och totalt 25 år i företaget blivit närmast synonym med HP Indigo. Hans avslappnade ledarstil och lediga klädsel som VD för ett stort teknikföretag har gjort att han lätt känts igen på stora mässor där klädseln fortfarande domineras av kostymer och kavajer. Han lämnar ett företag som vuxit exponentiellt under hans ledarskap och erövrat tätpositionen för digitala tryckpressar world wide. HP Indigo är utan konkurrens marknadsledande leverantör av maskiner för digital etikettproduktion och har på senare år lanserat flera framgångsrika tryckpressar för produktion av såväl kartongförpackningar och flexibla förpackningar.

HP Indigo är trycktekniken som beskrivs som digital offset och ansågs länge vara överlägsen konkurrenternas i fråga om tryckkvalitet. Teknik som torrtoner och inkjet har dock närmat sig med stormsteg och nu står striden istället kring hastighet och total produktionseffektivitet. HP Indigo lanserade därför nyligen en helt ny konstruktion av sin tryckmotor som möjliggör betydligt högre out put.

Det går inte att säga annat än att Alon Bar-Shany skickligt har lotsat HP Indigo till förstaplatsen, vilket inte minst visat sig på grafiska mässor med HP Indigo som den största utställaren. Företaget övertog för många år sedan förstaplatsen från Heidelberg i detta avseende. Hur framtiden ter sig för HP Indigo är lite mer ovisst och enligt uppgift är det en omorganisation av HP:s tryckpressverksamhet som varit den utlösande faktorn för Alon Bar-Shany att lämna företaget. HP har även en stor portfölj av maskiner för industriellt inkjettryck och det spekuleras om ett närmare samarbete mellan dessa två verksamheter.

En representant för HP Indigo i Israel har bekräftat Alon Bar-Shanys avgång för tidningen Printing Impressions och kom senare med följande uttalande:

– Vi är tacksamma för allt Alon har gjort för att Indigo ska bli marknadsledande inom digitaltryck och vi kommer att ha nytta av hans många insatser i våra affärer för många år framöver.

Ny VD för HP Indigo blir enligt uppgift Haim Levit, en långväga medarbetare i HP Indigo även han, bosatt i Boston. Levit har haft en rad ledande roller, inklusive VP och GM för amerikanska HP Indigo och PageWide Web Press, innan han antog sin nuvarande roll som världsomspännande chef för go-to-market organisationen Graphics Industrial. Gift med tre barn kommer Levit att flytta till Israel i sommar.

Indigo grundades i Israel av Benny Landa 1977. Hewlett-Packard gjorde en investering på 100 miljoner dollar i Indigo år 2000 och förvärvade sedan de återstående aktierna i företaget året efter för cirka 629 miljoner dollar, med incitament att om intäktsmål uppnås betala totalt 882 miljoner dollar sammanlagt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093