23948sdkhjf

Eco Bowl - wellpapptråg för MAP

DS Smith och Multivac introducerar ECO Bowl, en innovativ wellpappbaserad lösning för färska livsmedel. Förpackningen kan minska plasten med upp till 85%.

På jakt efter mer hållbara lösningar gick Multivac och DS Smith samman för att designa och producera ECO Bowl - en innovativ lösning för färska livsmedel i en förpackning baserad på wellpapp som klarar modifierad atmosfär.

DS Smith och Multivac har bildat ett strategiskt partnerskap för att säkerställa maximal skalbarhet för ECO Bowl till kunder inom livsmedelsproduktion och detaljhandeln i Europa. ECO Bowl är ett helt återvinningsbart wellpapptråg belagd med en tunn plastfilm och en lockfilm som enligt producenterna reducerar innehållet av plast med upp till 85 % jämfört med ett traditionellt plasttråg.

Fördelen med Eco Bowl är också att plasten lätt kan elimineras från förpackningen efter användning så att plast och wellpapp kan sorteras var för sig för återvinning. Eco Bowl kan köras med konventionella verktyg på Multivacs maskiner för termoformade förpackningar och trågförseglare och garanti ges för att färska livsmedel kan packas med samma längd på hållbarhet som i konventionella förpackningar för modifierade atmosfär, eller till och med längre.

ECO Bowl lanserades framgångsrikt på marknaden i slutet av 2019 av amidori, en tysk producent av växtbaserade köttalternativ. Marc Chiron, Sales, Marketing & Innovation Director Packaging at DS Smith, säger;

– Vi är glada över att se framgången som amidori har med ECO Bowl och detta är ett bra exempel på de fördelar som kunderna kan skörda när de väljer implementera denna nya generationen förpackningsinnovationer i sina leveranskedjor.

– ECO Bowl visar DS Smiths framåtanda och engagemang för att uppmuntra till ökad hållbarhet inom detaljhandelslandskapet och genom vårt partnerskap med Multivac är vi dedikerade att storskaligt driva på den cirkulära ekonomin.

Bernd Lasslop, Vice President Partner Products & Consumables på Multivac kommenterar;

– Vi arbetar ständigt på innovativa lösningar som kan minska mängden förpackningsmaterial och på förpackningskoncept som uppfyller dagens krav i fråga om resurseffektivitet och återvinningsbarhet. ECO Bowl är ännu ett exempel på dessa ansträngningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093