23948sdkhjf

Svalövs kommun går i bräschen

Måltidsservice i Svalöv går i bräschen för användarvänliga och miljövänliga mattråg för kylda rätter. Kommunen är först med att använda ett nytt mattrågskoncept, Compostapack, som lanseras i Sverige av förpackningsspecialisten Amesol i Helsingborg.

Compostapack är något så ovanligt som ett helt igenom komposterbart mattråg med en förseglande film framställt av 100 % biologiska råvaror. Tråget är tillverkat av FSC-certifierad pappersmassa och filmen är också av cellulosa. Trågets insida är belagd med ett tunn komposterbar plastfilm gjord av majs- och potatisstärkelse som råvaror. Allt i ett en oslagbar kombination för den som både vill minska utsläpp av fossilt CO2 och få ett mattråg som enkelt kan försvinna tillsammans med matresterna.

– Vi har fått generalagenturen för Compostpack i Sverige som rönt stor framgång i hemlandet England, men också i andra europeiska länder, där kompostering av hushållsavfall är det vanliga. Pappersmassan till trågen kommer från Sverige och cellulosafilmen kommer också från Norden. Maskinerna tillverkas i Italien och trågen görs i Spanien. Enterpack som utvecklat konceptet är ett engelskt företag. Det är ett förpackningskoncept som ger kunden en miljövänlig helhetslösning, säger Esbjörn Olofsson, VD i Helsingborgsföretaget Amesol.

Esbjörn Olofsson har lång erfarenhet av förpackningar till livsmedelssektorn och var tidigare verksam och delägare i företaget OPEA som har agenturen för plastförpackningar från Coveris, en internationell förpackningskoncern. Tillsammans med sin fru Amanda driver han idag Amesol som fokuserar på helt nya lösningar med miljöfokus.

– Vi vill jobba med produkter vi tror på är rätt för kommande generationer på vår jord. Det kommer allt fler alternativ till traditionella plastförpackningar och vi vill kunna erbjuda våra kunder lösningar när de vill dra sitt strå till stacken för en bättre framtid. Compostapack är en unik lösning i Sverige. Det finns ingen annan som kan erbjuda en sådan här komplett förpackningslösning för färska rätter och livsmedel i tråg med kombinationen 100 % biobaserat och komposterbart, säger Esbjörn.

Läs hela artikeln om Amesols nya förpackningslösning för Måltidsservice i Svalövs kommun i senaste Packmarknaden. Inte prenumerant ännu? KLICKA HÄR!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.77