23948sdkhjf

Ny VD för Märkas AB

Per Dahlström är ny VD på Märkas AB från 1:e juni. Per har jobbat många år som VD inom svensk industri, och kommer senast från Talent Plastics i Bredaryd.

– Per Dahlström har med sig många års erfarenheter från olika branscher gällande långsiktiga lönssamhetsförbättringar och processeffektiviseringar, som kommer stödja vår fortsatta utveckling av bl.a. LEAN inom organisationen, säger Mårten Frostne, styrelseordförande i Märkas AB

Per Dahlström ersätter Lars Richardsson på VD-posten.

– Under tidigare ledning av Lars Richardson har Märkas AB gjord en mycket positiv förflyttning och omvandling, där organisationen samtidigt implementerat ett nytt affärssystem och investerat i nya maskiner. Lars lämnar ett affärsdrivande bolag med framgångsoptimism, och vi önskar honom allt det bästa i framtiden, säger Mårten Frostne, styrelseordförande i Märkas AB.

Per Dahlström kommenterar sin nya roll.

– Jag ser verkligen fram emot min nya roll som VD på Märkas.Ett företag med med många möjligheter och utmaningar, som byggt långsiktliga relationer med kunder inom flera branscher där leveranser sker i Europa, Asien och USA. Mitt främsta fokus är att säkra rätt struktur som driver fortsatt utveckling och långsiktlig lönsamhet, samt säkerställa att vi har rätt forutsättningar att komma ur Covid-19 situationen som en stark aktör på marknaden.

– Det blir spännande att driva och vidareutveckla Märkas helhetslösning i samarbete med Per utifrån hans erfarenhet, säger Roger Idoffsson, Sälj och Marknadschef.

Kort om Märkas AB

Märkas är specialister på helhetslösningar för etiketter och appliceringsutrustning. Huvudkontor och tillverkning ligger i Åstorp och försäljningskontor finns i Södertälje, Sundsvall, Västra Frölunda och Norge. Märkas omsätter ca 165 MSEK och har 75 anställda. Kunderna finns inom verkstadsindustri, handel, fordon, livsmedel, logistik med flera branscher. Märkas ingår i Eson Pac Group som ägs av grundarfamiljen och Nalka Invest.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078