23948sdkhjf

Säkrare leveranser med digitala lås

Digitala lås på containrar gör leveranserna mer flexibla, och minskar springet på arbetsplatserna.

Best Transport och Qlocx samarbetar kring ett system där varor och maskiner kan levereras till byggen när som helst på dygnet, utan att budet ens behöver stiga in på byggarbetsplatsen. Hemligheten heter digitala lås.

Nu har de första leveranserna körts till låsbara containrar på byggen i Göteborg. Inom kort kommer tjänsten att vara tillgänglig också i Stockholm och Malmö.

Leveranserna görs till en Qlocx-försedd container, placerad i skalskyddet till byggarbetsplatsen, med en dörr för transportörer på utsidan. Där lämnar budet varorna och mottagaren får en digital avisering om att varorna har anlänt. 

– Den här satsningen från Best transport och Qlocx möjliggör en digital leveransprocess som transportaktörer, leverantörer och inte minst exploatören tjänar på. Det är även roligt att det fleråriga samarbetet med Qlocx nu även bär frukt gällande smarta företagsleveranser, säger Niklas Knight, vd på Best transport.

Nu kan leveranser bli mer flexibla och äga rum på udda tider. Buden behöver inte beträda byggarbetsplatsen och leta reda på mottagare. På så vis minskar en digital leveransprocess antalet obehöriga personer byggarbetsplatsen.

– Smidiga leveranser utan att mottagaren behöver avbryta sitt arbete eller att budet behöver beträda byggarbetsplatsen, är rätt väg att gå, säger Niklas Knight.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.156