23948sdkhjf

FreeForm Packaging lanserar högbarriärslösning

FreeForm Packaging lanserar en ny, pappersbaserad, högbarriärslösning. Den höga barriären har ett tunt lager som skyddar förpackningen mot syre och är miljövänlig.

Hittills har FreeForm Packaging bara kunnat sälja en icke-barriärlösningar, men som ett resultat av den nya syreogenomträngliga förpackningen kan man nu också erbjuda förpackningar med goda OTR- och WVTR-värden.

– Detta är ett viktigt steg för oss och en mycket efterlängtad lösning, säger Danevert Åsbrink, VD för FreeForm Packaging AB, eftersom behovet av att skydda varor i pappersbaserad förpackning har ökat mycket under de senaste åren. Den första europeiska ”High Barrier” FreeFormPack-maskinen kommer att installeras efter sommaren, vilket är väldigt spännande, tillägger Danevert.

FreeFormPack Högbarriär har ett tunt lager av EVOH, vilket ger förpackningen extra skydd mot syre att tränga in utifrån och gör det möjligt att packa produkter i en modifierad atmosfär. FreeFormPack hjälper produkter att sticka ut i butikshyllorna, och med den nya högbarriärslösningen kan FreeForm Packaging erbjuda extra skydd för produkter som behöver ha en längre hållbarhet.

FreeForm Packaging AB är ett svenskt företag som ägs av CURTI (Italien) och BillerudKorsnäs AB (Sverige). Med FreeFormPack Machine av CURTI och FreeFormPack Laminat, baserat på FibreForm från BillerudKorsnäs i Sverige, vill företaget erbjuda kunder mer miljövänliga förpackningar jämfört med motsvarande i plast.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078