23948sdkhjf

Plastförpackningar hetare än någonsin – Ny förpackningskonferens i Malmö

Debatten om plastförpackningar svallar högre är någonsin. Hållbarhet, klimatneutralt, resurseffektivt och miljöanpassat är bara några av de nyckelord som är vägledande i dagens debatt om förpackningar. 

Packmarknaden lanserar i höst en helt ny mötesplats där dessa frågor står i centrum. Inbjudna talare från hela Sverige med expertkunskaper om plaster och hållbarhet deltar. En endagskonferens som ska föra beslutsfattare närmare varandra och på allvar föra frågan om plastförpackningar framåt.

– Packmarknaden är känd för att arrangera konferenser av hög kvalitet. PACK@lunch och PACK POINT NORDIC är två konferenskoncept som har givit aktörer i förpackningens värdekedja många oförglömliga och ovärderliga möten, säger Per-Stefan Gersbro, som projektleder den nya konferensen PACK&PLAST.

– Just nu befinner vi oss mitt i Corona-pandemin, men vår förhoppning är att vi kan mötas, mingla och utbyta kunskap och erfarenheter precis som tidigare den 12 november.

Den nya konferensen PACK&PLAST ska bli årligt återkommande i vår södra huvudstad Malmö. Per-Stefan leder konferensen också som konferencier tillsammans med Packmarknadens chefredaktör Marcus Petersson.

– Vi hoppas på god uppslutning när vi nu för första gången arrangerar en Packmarknaden-konferens i Malmö. Nästan alla de partnerföretag som skulle ha deltagit på årets inställda PACK POINT NORDIC i Stockholm deltar nu istället på PACK&PLAST i Malmö. Våra samarbetspartner är också Livsmedelsföretagen, Sweden Food Arena och Livsmedel i fokus, säger Per-Stefan.

Några av frågorna som adresseras på första konferensen PACK&PLAST är:

– Hur sluter vi kretsloppet för plast?

– Vilken förpackningsdesign är optimal ur miljösynpunkt?

– Vilken framtid har bionedbrytbara plaster?

– Hur har covid-19 påverkat synen på plastförpackningar?

– Nedskräpnings- eller materialproblem – ska engångsförpackningar i plast förbjudas?

– Hur ska framtidens förpackningar och återvinningsprocesser se ut?

För mer information, anmälan, program och talare besök packoplast.se

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109