23948sdkhjf

Ecolean vinner stort Down Under

Förpackningsproducenten Ecolean har tillsammans med sin australiska kund Bannister Downs Dairy tagit hem två guldpriser vid årets Australasian Packaging Innovation & Design Awards (PIDA) - i de båda prisklasserna Accessible Packaging Design och Innovation of The Year i kategorin Drycker.

2020 Australasian Packaging Innovation & Design Awards (PIDA awards) arrangeras av Australian Institute of Packaging (AIP). Prisutdelningens värd var Lindy Hughson, utgivare av PKN Packaging News och Food & Drink Business, och hölls virtuellt 6-7 maj.

Ecolean vann priset för Accessible Packaging Design för sina innovativa förpackningslösningar, som är certifierade som lättöppnade och lätta att använda av personer med nedsatt handfunktion. Guldpriset i Dryckeskategorin blev ett tajt race mellan Coca-Cola Amatils 100% rPET-flaska och Bannister Downs Mejeris lätta Ecolean-förpackning, som gjorde en stark presentation med fokus lätta förpackningar av plast. Resultatet blev att de båda delade på Guldpriset.

Bannister Downs Dairy har använt Ecoleans lätta förpackningar sedan 2005 och förpackningslösningen som vann har en enkel avrivning för att öppna och ett luftfyllt handtag som gör det enkelt att hålla och hälla ur förpackningen. Den är också 50-60 % lättare än andra paket för flytande livsmedel.

– Ecolean har varit en viktig del av det arbete vi gör för att säkerställa att vår verksamhet inte bara är i framkant av innovationer i vår bransch, utan också för att den har så liten inverkan på vår miljö som möjligt, säger Sue Daubney, VD, Bannister Downs Dairy.

– Vi är så stolta över att se vår förpackningspartner njuta av erkännande i Australien och Nya Zeeland för deras långsiktiga åtagande att utveckla lätta och unika förpackningar som gör skillnad för oss, våra

– Plastförpackningar gör en stor skillnad i dryckes- och livsmedelsindustrin idag. Våra förpackningar är lätta, tuffa, hållbara och har utmärkta egenskaper för livsmedelssäkerhet. Vi är glada över att fördelarna med plastförpackningar alltmer erkänns av medvetna konsumenter över hela världen och för PIDA-utmärkelsen, säger Johnny Sajland, Global Sales Director för Ecolean.

Mark Easton, Ecolean Australia och Nya Zeelands försäljningschef kommenterar;

– Dessa två PIDA-utmärkelser visar att våra innovativa lätta och lättöppnade förpackningslösningar uppskattas av kunder, konsumenter och den bredare industrin. Utmärkelserna är också resultatet av vårt utmärkta partnerskap med Bannister Downs Dairy, och jag är extremt stolt över alla inblandade och ser fram emot vårt framtida samarbete.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078