23948sdkhjf

Scanlux Packaging introducerar Paptic

Ett hållbart pappersemballage med plastens fördelar. Så beskrivs Paptic. Nu kommer denna finska innovation till Sverige genom Scanlux Packaging. För den som är nyfiken på materialet finns chans lära sig mer på Packmarknadens nya konferens PACK&PLAST den 12 november i Malmö Börshus.

Klimat, miljö och grön omställning är på allas läppar och företag och varumärken måste anpassa sig till de nya omständigheterna. Konsumenterna blir mer och mer miljömedvetna samtidigt som politiska åtgärder vidtas på miljöområdet. Sammantaget så ställs det höga krav på verksamheter som måste hitta nya innovativa och hållbara förpackningslösningar för att förbli konkurrenskraftiga.

Scanlux Packaging introducerar Paptic, som är 100% fri från plast samtidigt som det är ett hållbart, slitstarkt och formbart material. Genom Scanlux Packagins FSC är det möjligt att få en attraktiv hållbarhetscertifiering på emballagen som dokumenterar att hela produktionen varit hållbar.

– Både konsumenter och politiker har blivit medvetna om den klimatpåverkan olika emballage som används i butiker och webbshoppar har. Det märks hos våra kunder som behöver anpassa sin produktion, distribution och logistik i mer hållbara riktningar, säger Jan Kornelius, VD för Scanlux Packaging.

Han fortsätter:

– Som våra kunders design- och emballagepartners vill vi vara i framkant när det gäller att erbjuda hållbara och miljövänliga lösningar till butiker och webbshoppar runt om i Europa. Vi är därför mycket glada över att kunna erbjuda Paptic, som kommer att göra en positiv och hållbar skillnad för våra kunders val av emballage.

Paptic har många användningsområden. Några exempel är

· Bärkassar

· Presentpåsar

· E-handelsemballage

· Presentförpackningar

· Kuvert

· Skokartonger

· Klädpåsar

· Dust Bags

· Necessärer

– Paptic är ett innovativt och hållbart emballagematerial som är ett spännande alternativ till papper, plast och textilmatreal. Fördelaktigt för både förtag, varumärken och naturen, säger Jan Kornelius.

På Packmarknadens nya endagskonferens i Malmö PACK&PLAST deltar Tommi Lehtisalo, Paptic, som talare. För mer information om programmet och anmälan besök packoplast.se.

Se mer om eventet

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125