23948sdkhjf

Ny Heidelberg-press stulen

En helt ny tryckpress från Heidelberg värd sju miljoner kronor, har stulits från ett lager i Jordbro söder om Stockholm.

Tryckpressen var på väg att levereras till Eson Pac, ledande tillverkare av läkemedelsförpackningar, och var en tvåfärgars Heidelberg Speedmaster SX102-2-P. Pressen var levererad till lagret i 25 kollin som tillsammans vägde totalt 25 ton.

Enligt polisen skedde stölden natten mellan lördagen den 21 mars och söndagen den 22 mars. Sajten Branschkoll har pratat med Lars Lindberg på Heidelberg som menar att det torde ha krävts tre till fyra lastbilar för att flytta alla delar av pressen, vissa vägde över fem ton. Även andra saker ska ha stulits från lagret vid tidpunkten.

– Jag har hört mig för inom företaget och vi har bara hört talas om att något liknande ska ha hänt en gång tidigare – i Brasilien för 22 år sedan, säger Lars Lindberg till Branschkoll.

Reds.anm.

Det är känt att stöldligor från Östeuropeiska länder härjar i Sverige och relativt lätt kan föra ut stöldgods ur Sverige. Vanligast förekommande är dyra personbilar och bildelar, men även olika slags arbetsmaskiner. Med tryckpressar har man slagit in på en helt ny marknad. Stölderna sker inte på spekulation utan på beställning från köpare. I detta fall sannolikt någon som redan har en Heidelberg-press.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062