23948sdkhjf

Många vill veta mer om plast

Intresset är stort för IKEM:s och Polymercentrums webbinarium ”Värt att veta om plast”. Deltagarlistan blev snabbt fulltecknad. Nu planerar organisationerna för ytterligare ett kurstillfälle i maj.

Plast är i hetluften både i EU och Sverige. Både regeringen och oppositionen har plastfrågan på sina agendor och i den allmänna debatten diskuteras ofta plastens nackdelar. Samtidigt plastbranschen gärna lyfta fram att plast är viktigt i ett hållbart samhälle. Det är lätt att diskussionen blir känslomässig i stället för faktabaserad.

För att reda ut begreppen och förse personer i olika branscher med mer faktabaserad kunskap, arrangerar därför IKEM och Polymercentrum kursen ”Värt att veta om plast”. Ett behov som uppenbarligen är stort – kursen blev snabbt fulltecknad, liksom tidigare kurser under 2018 och 2019.

― Det är jätteroligt att så många vill lära sig mer om plast. Sedan vi höll denna kurs första gången i september 2018 har runt 200 personer gått den, berättar Lena Lundberg, som ansvarar för plastråvarufrågor hos IKEM.

Deltagarna i de tidigare kurserna har kommit från olika branscher, allt från dagligvaru- och detaljhandeln till klädkedjor och bilföretag, men även från plastföretag, myndigheter och organisationer. Så är det även denna gång.

― Det är roligt att det blir sådan blandning, det tror jag ökar förståelsen mellan branscherna. Det finns ju ingen motsättning i miljöengagemanget. Vi har också som mål att samhället ska bli mer resurseffektivt och mindre miljöbelastande. Vi vill sluta kretsloppet för plast, säger Lena Lundberg.

De flesta tidigare kurserna har genomförts hos IKEM i Stockholm. Så blir det dock inte denna gång på grund av corona-viruset. I stället genomförs kurserna som ett webbinarium. De som anmält att de vill gå kursen, men inte får plats den 4 maj kommer att erbjudas att delta den 19 maj i stället. Även då blir det ett webbinarium.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078