23948sdkhjf

Kronans Apotek byter till papperspåsar

Kronans Apotek byter ut plastpåsarna i alla sina apotek mot papperspåsar.

Den 1 maj påbörjas ett omfattande arbete med att fasa ut plastpåsarna. Genom bytet minskar företaget mängden plast med cirka 55 ton. Ändringen görs som en del av Kronans hållbarhetsarbete för att bidra till en hälsosammare miljö.

Kronans Apotek kommer från och med den 1 maj 2020 successivt att byta ut alla plastpåsar mot papperspåsar i sina 320 apotek runt om i Sverige. Åtgärden gör att Kronans Apotek minskar plastförbrukningen med cirka 55 ton per år. De nya papperspåsarna kommer kosta kunderna mellan tre och fem kronor styck, beroende på storlek.

Kronans Apotek har redan sett en tydlig minskning av plasten och sålde tio miljoner färre plastpåsar år 2019 jämfört med 2016. Medan den tidigare plastpåsen innehåller återvunnen fossilbaserad plast är den nya bruna papperspåsen tillverkad av miljömärkt och återvunnet papper (FSC)* och därmed ett mer förnyelsebart alternativ för miljön.

– Vi är glada och stolta över att vi nu kan erbjuda våra kunder denna papperspåse av förnyelsebart och återvunnet material från ansvarsfullt skogsbruk. Vi hoppas kunderna kommer att återanvända papperspåsarna många gånger också, exempelvis nästa gång de besöker apoteket, säger Frida Hemmingsson, Miljö och Hållbarhetschef på Kronans Apotek.

Övergången till papperspåsar är en del av det större hållbarhetsarbete som Kronans Apotek driver för att bidra till ett hälsosamt liv för alla genom rätt sorts produkter, tjänster och samarbeten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063