23948sdkhjf

PACK POINT NORDIC inställt – Ny konferens PACK & PLAST

PACK POINT NORDIC 2020 i Stockholm den 28 maj ställs in. Restriktioner som införts på grund av det pandemiska och dödliga viruset Covid-19 gör det omöjligt att genomföra konferensen.

PACK POINT NORDIC är Sveriges i särklass största förpackningskonferens sett till antal utställande partners och deltagare. Programmet innehåller en hel dag späckad med intressanta och aktuella frågeställningar, som belyses med hjälp av inte mindre än 23 talare. Konferensen har varit årlig och skulle den här gången ha firat femårsjubileum.


Men pandemin Covid-19 sätter stopp för den populära konferensen, som så många andra efterlängtade evenemang, konserter, festivaler, idrottstävlingar och matcher som vi vant oss vid. Till och med årets studenter blir utan sin studentbal och får inte springa ut tillsammans i studentutsläpp. Gymnasier och Universitet är stängda.

– Vi är naturligtvis oerhört ledsna att behöva ta ett sådant här beslut, säger projektledare Per-Stefan Gersbro.

– Vi höll in i det längsta hoppet levande och planerade även för att om möjligt genomföra konferensen som ett webinar. Men även talare och representanter från våra partnerföretag började bli tveksamma till ett deltagande, på grund av interna restriktioner på de företag de är anställda i. Vi får helt enkelt anpassa oss till den rådande situationen och ta nya tag till nästa år.

– Vi har kommunicerat beslutet och mötts av stor förståelse från alla; partners, talare och inte minst alla anmälda deltagare, säger Per-Stefan.

Trots det negativa beskedet finns ändå något att glädjas åt mitt i all bedrövelse. Innan Covid-19 slog till med all kraft i vårt land hade Packmarknadens event-team börjat skissa på en ny konferens till hösten, som ska hållas i Malmö. Syftet med konferensen är att lyfta utvecklingen inom plastförpackningar med fokus på hållbarhetsfrågan.

Därför kan vi nu presentera den nya konferensen PACK & PLAST, som ett alternativ till alla som är konferenssugna till hösten. Tidpunkten för konferensens genomförande är förlagt till den 12 november och förhoppningsvis på behörigt avstånd från den tid då vi åter kan böja umgås som normalt igen. Plats för konferensen blir Malmö Börshus.

– Här kommer vi att adressera flertalet av de frågor som planerats för PACK POINT NORDIC, men med extra fokus på förpackningar i plast. Effekterna av pandemin kommer att bli ett naturligt ämne att diskutera ur flera perspektiv. Livsmedelsförpackningar är viktigare än någonsin när krisen slår till. Hur har förpackningsförsörjningen fungerat under krisen, när efterfrågan i vissa produktkategorier har stigit i höjden? Vad kan vi ta med oss i framtiden för att ha en ännu högre beredskap? Hur har vår syn på plastförpackningar påverkats?, säger Per-Stefan.

Som en effekt av att PACK POINT NORDIC ställs in kommer en del av talarna att istället medverka på PACK & PLAST, men med en annan infallsvinkel och utgångspunkt i sin presentation. Deltagare och partner som var anmälda till PACK POINT NORDIC erbjuds för samma kostnad att deltaga i Malmö.

– Vi hoppas naturligtvis på att många, såväl nya partners som deltagare, är sugna på att träffas och utbyta erfarenheter från den tid som vi då förhoppningsvis gått igenom, liksom att blicka framåt mot de frågor som pockar på en lösning och svar från branschen, säger Per-Stefan Gersbro.

Mer information om den nya konferensen PACK & PLAST hittar ni på www.packoplast.se

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078