23948sdkhjf

I Coronavirusets epicentrum

Vem hade i sin vildaste fantasi föreställt sig att vi skulle drabbas av en pandemi? En pandemi med så kolossala följder i form av både människoliv och förstörd ekonomi.

När jag i min förra ledare målade upp eländen som tornade upp sig för mänskligheten fanns en pandemi inte med. Jag nämnde förvisso det okloka i att förlägga så mycket av världens tillverkning till ett land som just då hade drabbats av en epidemi, men en pandemi med de konsekvenser vi just nu ser fanns inte i ens min världsbild av elände som skulle kunna drabba oss. När jag skriver detta är det den 16 april och Adam Alsing har just dött i Coronavirusets käftar.

Det är ett otäckt virus som slår ut förmågan att andas, att syresätta blodet. Är du det minsta svag löper du stor risk att förlora livet. Är du äldre äldre är du också ett potentiellt offer för det aggressiva viruset. Dosen av virus verkar också spela in i sjukdomsförloppet.

Jag hoppas att alla ni där ute som läser detta medverkar till att minska risken för smittspridning. Själv jobbar jag och mina kollegor på förlaget från hemmet sedan snart en månad tillbaka. För vår del går det utmärkt att sköta jobbet hemmifrån. Det går utmärkt att göra intervjuer som blir reportage på distans.

"Jag vill passa på att framföra min stora beundran och tacksamhet..."

Det gäller ju dock inte alla, allra minst de som i vården måste ta hand om gamla och sjuka. Det finns också många andra yrkeskategorier som måste hålla igång och vara på plats. Förpackningsbranschens företag verkar inte omedelbart ha påverkats negativt av Corona-krisen.

Vissa har till och med fått mer att göra på grund av att efterfrågan på vissa produkter har ökat. Andra har genom att bli ombedda eller av egen kreativ kraft ställt om produktionen för att bidra till att minska Corona-virusets smittspridning.

I en nödsituation har regeringen möjlighet att beordra företag att tillverka nödvändiga produkter. Men i företagen finns kompetensen och kunskapen om vad som är möjligt och när företagen själva tar ansvar och initiativ går det så mycket fortare och blir så mycket bättre. Jag vill passa på att framföra min stora beundran och tacksamhet till alla företag i vår bransch som på ett eller annat sätt hjälper till i Corona-krisen.

Som ni känner till har vi ställt in alla våra fysiska event denna vår, bland dem PACK POINT NORDIC i Stockholm i maj. Men vi provar nya vägar. Webinar är ett sådant. PACK@lunch genomförs som ett webinar nu i april med FTI som värd. Det ska bli spännande att se utkomsten av detta. Jag ber en bön att vi kan börja umgås som normalt till hösten igen. Då väntar nya spännande möten. Läs mer om det på sidan 16.

Artikeln är en del av vårt tema om LEDAREN.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109