23948sdkhjf

UN-klassad avfallsförpackning för Covid-19

För att möta vårdens behov under corona-pandemin har Emballator tagit fram ett emballage klassat för farlig godshantering.

Förpackningen tillverkas av Emballator Lagan Plast i Ljungby. 

- Allt började med en dialog mellan Mattias Arvidsson, som är teknisk support hos oss, Ole Anton Bakke, som är emballageansvarig på Jotun A/S, och Rune Fink på Nordisk Emballasje Testing A/S i Norge. Bakgrunden var det stora behovet av emballage klassat för farlig godshantering med anledning av Covid-19. Inom vård och omsorg har man efterfrågat större förpackningar för att enklare kunna hantera restavfall från laboratorier, sprutor och annat material, förklarar Richard Johansson, marknads- och försäljningschef.

Emballator Lagan Plast hade ett lämpligt emballage och i samarbete med Nordisk Emballasje Testing AS har förpackningen nu erhållit ett UN-certifikat och klassats för farlig godshantering. Förpackningen har även tagits upp på MSBs lista över godkända material för transport av avfall från hantering av patienter med Covid-19.

Förpackningen i polypropen rymmer 32 liter och har bärhandtag som underlättar hanteringen.
- Plasten är transparent men kan färgas in i rött eller gult som är vanliga signalfärger inom vården. Förpackningen kan också kompletteras med stålgrepe och dekor. De transparenta förpackningarna finns redan i lager, infärgade tillverkas på beställning med kort leveranstid. För oss är det självklart att prioritera de här leveranserna. Det är vårt sätt att bidra, konstaterar Richard Johansson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093