23948sdkhjf

Flerskiktsfilm från materialspill nu möjligt

Återvinning av flerskiktsfilm har länge varit en utmaning då den typen av film ställer krav på särskild behandling där de kvarvarande fraktionerna förblir ett problem. 

Coperion GmbH, tysk leverantör av blandnings- och extruderingssystem, har nu kommit med en lösning. Företaget har utvecklat en sluten konceptlösning för produktion av flexibel flerskiktsfilm, vilken enligt Coperion tillåter att upp till 100 procent av produktionsavfallet kan bearbetas och matas tillbaka till produktionsprocessen igen.  

Återvinningssystemet innefattar ett pneumatiskt transportsystem för bulkmaterialhantering, en Coperion K-Tron matare och en ZSK Mc18 tvillingskruvsextruder. Flerskiktsfilmens produktionsavfall strimlas innan det matas in i ZSK-extrudern via Coperion K-Tron-mataren, där materialet homogeniseras och avgasas.  

Systemet har mycket bra blandningsbeteende, uppnår höga genomströmningshastigheter och en konsekvent hög produktkvalitet, skriver Coperion i ett pressmeddelande. 

Efter homogeniseringen i extrudern återförs det återvunna materialet till produktionsprocessen av flerskiktsfilm utan kvalitetsförlust. Andelen tillförd recyklat kan vara "mycket högt", säger Coperion, som kallade den nya konfigurationen för en "lovande, framtidsinriktad och hållbar strategi för en closed-loop produktion.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nestlé tar nästa hållbara steg kring Zoégas kaffeförpackningar
Snabbt skifte från plast kan ge ökad materialförbrukning! Hallå där, Annica Eldh!
Satsade 75 miljoner - nu är maskinen igång
Etikettinspektören lanseras lagom till mässan
2,5 miljoner ton förpackningar till återvinning senaste fem åren
Superhala filmen förhindrar skador i transporten
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Plastforum SE
Recycling

Sänd till en kollega

0.126