23948sdkhjf

Flerskiktsfilm från materialspill nu möjligt

Återvinning av flerskiktsfilm har länge varit en utmaning då den typen av film ställer krav på särskild behandling där de kvarvarande fraktionerna förblir ett problem. 

Coperion GmbH, tysk leverantör av blandnings- och extruderingssystem, har nu kommit med en lösning. Företaget har utvecklat en sluten konceptlösning för produktion av flexibel flerskiktsfilm, vilken enligt Coperion tillåter att upp till 100 procent av produktionsavfallet kan bearbetas och matas tillbaka till produktionsprocessen igen.  

Återvinningssystemet innefattar ett pneumatiskt transportsystem för bulkmaterialhantering, en Coperion K-Tron matare och en ZSK Mc18 tvillingskruvsextruder. Flerskiktsfilmens produktionsavfall strimlas innan det matas in i ZSK-extrudern via Coperion K-Tron-mataren, där materialet homogeniseras och avgasas.  

Systemet har mycket bra blandningsbeteende, uppnår höga genomströmningshastigheter och en konsekvent hög produktkvalitet, skriver Coperion i ett pressmeddelande. 

Efter homogeniseringen i extrudern återförs det återvunna materialet till produktionsprocessen av flerskiktsfilm utan kvalitetsförlust. Andelen tillförd recyklat kan vara "mycket högt", säger Coperion, som kallade den nya konfigurationen för en "lovande, framtidsinriktad och hållbar strategi för en closed-loop produktion.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171