23948sdkhjf

Ica knyter till sig 250 lokala leverantörer

De stora dagligvarukedjorna har svarat på de lokala leverantörernas rop på hjälp under coronakrisen. Både Lidl och Axfood har infört snabbspår och det har även Ica som nu knutit till sig närmare 250 leverantörer på tre veckor. Ett antal av dessa leverantörer har redan börjat sälja produkter i butik.

– Vi vet att många små lokala livsmedelsproducenter har det väldigt tufft i dessa Corona-tider och vi på Ica har ett stort ansvar när det gäller att stötta dessa företagare. Därför är det väldigt glädjande att de åtgärder vi genomförde för att förenkla för små leverantörer att sälja direkt till enskilda Ica-butiker runt om i Sverige på kort tid gett över 250 nya godkända leverantörer, säger Andreas Sbrodiglia, Sortiments och Inköpsdirektör på ICA Sverige.

Under 2019 hade Ica cirka 5000 olika leverantörer som leverade direkt till enskilda leverantörer i landet och i april i år infördes nya regler för att underlätta för fler leverantörer att nå ut. Bland dessa ingår bland annat mer information på Icas hemsida, förenklad regelhantering samt en höjd gräns från 5 till 15 ICA-butiker för när det krävs certifiering av extern part av leverantören.

Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094