23948sdkhjf

Premiär för PACK&lunch som webinar

På fredag är det premiär för PACK&lunch som webinar. FTI står som värd och på agendan står det nya och utökade Producentansvaret. Vad innebär det för dig som producent?

FTI:s VD Håkan Ohlsson och Henrik Nilsson ger bakgrund, förklarar vad det innebär och svarar på era frågor tillsammans med Malin Göransson, handläggare på Naturvårdsverket.

– Gensvaret på vårt första webinar är över all förväntan, säger projektledare Per-Stefan Gersbro.
– Utöver de omkring 140 anmälda, till det som var tänkt att bli ett vanligt PACK&lunch på plats i Malmö har vi fått ytterligare 340 anmälda. Så totalt närmar vi oss med raska steg 500 anmälda. Webinariet är liksom andra PACK&lunch kostnadsfritt, säger Per-Stefan Gersbro, som också är moderator.


Bakgrunden till PACK&lunch som webinar är så klart smittorisken till följd av pandemin Covid-19. Även webinariet genomförs med så få personliga kontakter som möjligt. Per-Stefan Gersbro kommer att befinna sig på Nordiske Mediers huvudkontor i Solna, där en scen riggats för sändningen. På FTI:s huvudkontor i Solna kommer FTI:s Håkan Ohlsson och Henrik Nilsson att befinna sig för att livesända. Och Naturvårdsverkets Malin Göransson medverkar från hemmakontoret. Den plattform som kommer att användas är Zoom.

– Vi generalrepeterade igår och testade tekniken så att det även ska fungera med talarnas bilder som de vill visa. Zoom är ett spritt och flitigt använt verktyg av såväl stora institutioner som företag. Faller det här väl ut kan det mycket väl bli en modell för PACK@lunch, som komplement till våra fysiska möten, säger Per-Stefan Gersbro.

Flera företag som bokat sig som värdföretag för PACK&lunch till hösten och andra som står i begrepp att bestämma sig för ett värdskap följer premiären med spänning.
– Redan intresset för webinar som mötesform, med flera hundra deltagare innebär ju ett mervärde för värdföretaget, som kompenserar för att det fysiska mötet inte är genomförbart. En fördel för alla som deltar är att de kan ställa frågor till de tre talarna i Q&A-forumet. FTI har lovat att följa upp och besvara frågor som eventuellt inte hinner besvaras under webinariet, säger Per-Stefan.

Om ni inte har anmält er finns det forfarande tid. Gå in på PACK@lunchs hemsida www.packatlunch.se och anmäl er. Därefter kommer instruktioner till den mailadress som ni anmält er på.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078