23948sdkhjf

Nytt bandningssystem för träindustrin

Mosca presenterar ett nytt bandningssystem för timmerprodukter i stora volymer.

Mosca GmbH säkrar timmerprodukter i stor volym för transport utan betydande driftsstopp med sitt nya bandningssystem KOV-111-16. Tre nya funktioner garanterar ännu större tillförlitlighet och säkerhet. Den högpresterande bandningsenheten med en dragkraft på upp till 7 000 Newton gör att tunga produkter kan spännas fast med 19 millimeter plastrem. Den nya balkmataren och den helautomatiska kantskyddssättaren optimerar produktskyddet.

Det i transportsystemet integrerade bandningssystemet matar helautomatiserat balkar som ska bandas och skyddar de övre kanterna med massiv kartong. Påfyllning av såsom band, balkar och kantskydd har reducerats till ett minimum tack vare stora magasiner för balkar och kantskydd.

– I kombination med den högpresterande bandningsenheten som vi har utvecklat erbjuder vi en lösning som är specialanpassad efter timmerindustrins behov. Den nya högpresterande tätningsenheten uppnår bandspänning på upp till 7 000 newton. Detta gör det möjligt att använda 19-mm bandband med en tjocklek upp till 1,3 mm. Dessa remmar ger en draghållfasthet på upp till 10 000 Newton - perfekt för bandning av tunga produkter, säger Timo Mosca, VD för Mosca GmbH.

KOV-111-16-magasinet håller 75 balkar med upp till fem olika längder. Under drift rör sig magasinet horisontellt under den icke-palleterade produkten till matningsbalkar med rätt längd. När vagnen inte rör sig kan magasinet laddas om manuellt och undvika kostsamma drifttider.

Den helautomatiska kantskyddsenheten hjälper också till att hålla driftstopp till ett minimum tack vare ett stort magasin som rymmer upp till 130 stycken kantskydd. Liksom bandningsenheten är magasinet beläget i den övre plattformen på KOV-111-16. Så snart transportbandet för produkterna till maskinen rör sig toppplattformen nedåt för bandning.

Den upptäcker automatiskt kanterna på produkten och ställer in kantskyddet exakt. Detta möjliggör mer flexibilitet för olika produkthöjder och bredder. Kunder som vill minska drifttiden ytterligare kan beställa den nya generationen BSG-4-bandningsenhet. Den svetsar samman bandänden på den uttömda spolen till bandänden på den nya spolen, vilket reducerar tiden för spolbyte till ett minimum.

Den senaste versionen är dessutom utrustad med ett batteri, vilket gör att en enda enhet kan växla fram och tillbaka mellan flera maskiner.

Bandningssystemet är eldrivet och kräver inte pneumatik. Alla enheter är intelligent kontrollerbara, så att produkten kan nås i alla lägen av både kantskyddsskyddet och balkmataren. Ett tillval är spårskärare som förhindrar bandskador eller bandglidning. Bandet är ordentligt placerat i spåret och kommer inte i kontakt med golvet.

Mosca representeras i Sverige av ITO Pall-Pack.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125