23948sdkhjf

Walki gör insats för vården

Förpackningsmaterialföretaget Walki har utvecklat ett skyddsmaterial med hög prestanda för engångs sjukhusförkläden under Covid-19 krisen.

Efterfrågan på skyddskläder har ökat avsevärt på sjukhus och andra sjukvårdsinrättningar under de senaste veckorna med anledning av Covid-19 krisen. För att tillgodose detta behov har Walki agerat snabbt och utvecklat ett nytt material som uppfyller de stränga kvalitetskraven.

Walki är känt för att producera hållbara laminat för ett brett utbud av produkter allt från förpackningar till byggnadsmaterial och har därför en omfattande materialkunskap.


– Läkare, sjukhus och andra medicinska specialister har kontaktat oss och frågat om vi kan leverera material till skyddskläder, berättar Bart Vansteenkiste, Business Development Manager Engineered materials på Walki.

Materialet för sjukhusens skyddskläder måste uppfylla ett brett spektrum av krav. Det skall vara mycket tåligt vid tillverkning av förkläden, samt vara vatten- och stänkavvisande för att skydda personer som bär det och samtidigt vara bekvämt.

Materialet Walki har utvecklat heter WalkiApron 45 och är ett extruderingsbelagt polypropylen non-woven material med hög prestanda lämpligt för medicinska användningsområden.


–Materialet uppfyller alla krav: det är flexibelt, mycket slittåligt med goda barriäregenskaper mot vatten, förklarar Vansteenkiste.

WalkiApron 45 har tillverkats i industriell skala och testats i Walkis laboratorium med goda resultat. Eftersom sjukhus över hela världen har brist på skyddsutrustning är det av yttersta vikt att materialet kan levereras snabbt.

– För tillfället certifieras WalkiApron 45 och vi räknar med att få svar inom en vecka, säger Vansteenkiste.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079