23948sdkhjf

Snacks på SRS Helpall grå

Orkla Confectionery & Snacks ansluter sig till Svenska Retursystem och snacksprodukter från anläggningen i Filipstad börjar transporteras på returpall istället för på träpall. Med bytet av pall räknar Orkla med att minska sina koldioxidutsläpp med över 28 ton varje år.

– Att göra klimatsmarta val ligger högst upp på Orklas agenda och som ett stort nordiskt bolag har vi ett ansvar att ta ledningen i vår bransch. Därför är vi mycket glada att kunna göra denna förändring till förmån både för miljön och våra medarbetares hälsa, säger Magnus Forsling, chef för varuförsörjning och logistik på Orkla Confectionery & Snacks.

I början på april startade Orkla omställningen av produktionen i Filipstad till returpallar. De uppskattar att de kommer att använda 350 000 returpallar per år.

– Vi är glada över att Orkla Confectionery & Snacks ser fördelarna med våra returpallar. Genom att byta till Helpall grå får de en klimatsmart lastbärare som kan hålla i 15 år, säger Claes Rehn, Key Account Manager på Svenska Retursystem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093