23948sdkhjf

Digitaliserade plocklistor uppdaterar lagersaldo i realtid

På Emballator Metal Group i Ulricehamn är pappersexercisen ett minne blott.

– Vi har minskat administrationen i våra interna logistikprocesser drastiskt, säger Supply Chain Manager Sabina Wetterlund.

Emballator Ulricehamns Bleck har genomfört ett automationsprojekt som ger snabbare processer och kan förbättra saldosäkerhet och leveransprecision. Rent konkret har man implementerat appsystemet Neptune, som ett komplement till det befintliga affärssystemet SAP. Apparna, har döpts till ”Apply”, och ligger ovanpå SAP och har ett mer lättarbetat gränssnitt.

– Resultatet är färre administrativa moment och ett minskat antal knapptryckningar, vilket sparar mycket tid som kan användas till annat, mer strategiskt viktigt arbete i verksamheten, berättar Sabina Wetterlund.

– Målet har varit att få bort pappershanteringen och det har vi verkligen lyckats med. I dag finns alla våra plocklistor digitalt. När plocklistorna hanteras av truckföraren direkt i appen, blir vårt lager realtidsuppdaterat vilket är ett av våra effektmål.

– Ur ett kundperspektiv innebär förändringarna att vi får snabbare processer och kan förbättra saldosäkerhet och leveransprecision, konstaterar Sabina Wetterlund

Emballator Ulricehamns Bleck ingår i Herenco-ägda Emballator Metal Group och erbjuder ett brett sortiment av förpackningslösningar i bleckplåt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094