23948sdkhjf

Ny Cheetah från Xeikon

Xeikon presenterar en ny digital etikettpress baserad på nästa generations Cheetah 2.0-teknik.

– Jag är stolt över att kunna meddela att vi introducerar CX300. Det är en ny etikettpress som har byggts på Cheetah 2.0-tekniken. Det är verkligen en högeffektivitets-press som adresserar marknader där företagen letar efter produktivitet i ett enda skift, eller 50 000 kvadratmeter per månad, säger Filip Weymans, Marknadschef.
 
Xeikon CX300 är en 330 mm etikettpress utformad för mångsidiga applikationer och högsta möjliga produktionseffektivitet, OEE (Overall Equipment Efficiency). Fullfärgspressen är utrustad med fem tryckstationer, inklusive CMYK och täckvit i en genomgång men kan också stödja ökat färgomfång, kundanpassade spotfärger eller säkerhetsfärger.

– Xeikon CX300 är ännu mer produktiv än den mycket framgångsrika Xeikon CX3 första generationen Cheetah-pressar, säger Weymans.
– Dagens investeringar måste leverera resultat. Tryckhastighet är en viktig faktor, men med ett lågt OEE skulle den inte ge det värde som tryckare och konverterare letar efter. Med Cheetah 2.0-tekniken har vi fokuserat på att kombinera höga produktionshastigheter med hög OEE, vilket ger högsta möjliga försäljningsbar produktion i slutändan.

I takt med att behovet av målgruppsanpassning, kortare ledtider och diversifiering av produkter ökar, är den nya digitala etikettpressen Xeikon CX300 en innovativ lösning som ser till att etikettkonverterare och deras varumärkeskunder ligger i framkant i den snabba utvecklingen, menar Xeikon.

Baserat på Cheetah 2.0-tekniken kan Xeikon CX300 utan problem köras i företag med treskift och leverera utlovade höga värden. Cheetah 2.0-tekniken är baserad på den beprövade skalbara arkitekturen för Xeikon-pressar som inbegriper fem tryckstationer och en fullständig rotationsprocess med variabel repetitionslängd.
 
Marknader som livsmedel, läkemedel och även andra marknader som använder självhäftande etiketter stöds av Xeikon CX300. Dess torra tonerteknologi överträffar all annan digital tryckteknologi avseende på livsmedelssäkerhet. Cheetah-tonern innehåller också den nyligen presenterade QB-tonerteknologin, vilket gör den ännu mer framtidssäkrad mot kommande lagstiftning och lagkrav.
 
Xeikon CX300 är kommersiellt tillgänglig från och med april 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.081