23948sdkhjf

Antalis säljs till japansk jätte

Kokusai Pulp och Paper har tecknat ett bindande optionsavtal för köp av alla aktier som innehas av Sequana, Antalis majoritetsaktieägare, ett aktieköpeavtal för köp av alla aktier som innehas av Bpifrance Participations, samt ett omstruktureringsavtal med Antalis befintliga kreditgivare.

När de aviserade transaktionerna har avslutats kommer Kokusai Pulp and Paper att ge ett förenklat erbjudande om kontant anbud på alla kvarvarande aktier i Antalis.

– Vi ser mycket positivt på nyheten om en ny potentiell ägarstruktur för Antalis-gruppen. Det japanska företag Kokusai Pulp and Paper passar Antalis på ett fint sätt både geografiskt, där vi nu får en starkare täckning över fler kontinenter och strategiskt där vi delar en gemensam målbild, kommenterar Håkan Askenberger, VD Antalis AB.

Kokusai Pulp and Paper (KPP) är en ledande japansk pappersdistributionskoncern med verksamhet i Japan, Asien och Australien med en omsättning på cirka 3,2 miljarder euro. KPPs aktier är noterade på Tokyo Stock Exchange. Den nybildade koncernen kommer ha en årlig omsättning på cirka 5,3 miljarder euro, inklusive 3,3 miljoner ton sålt papper.

Det förvärvsförslag som lämnats in av KPP valdes efter en öppen och konkurrenskraftig process. Hervé Poncin, koncernchef för Antalis, kommenterar:

– Antalis, dess ledning och anställda är mycket nöjda med den här kombinationen med KPP som gör det möjligt att öppna ett nytt kapitel i vår internationella utveckling. Det kommer att ge Antalis de nödvändiga medlen för att stödja dess utveckling och stärka vår marknadsposition.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078