23948sdkhjf

Toyota Material Handling permitterar

Från och med 1 april permitteras tjänstemän på deltid inom Toyota Material Handling Europes samtliga svenska dotterbolag. Det rör sig om sammanlagt cirka 1 400 personer, varav det stora flertalet arbetar i Mjölby.

Permitteringarna följer som ett naturligt svar på den kraftiga inbromsning TMHE ser i sina affärer över hela Europa i kölvattnet av Coronakrisen. Åtgärderna berör samtliga tjänstemän på alla nivåer i den svenska verksamheten. Endast personer med direkt affärskritiska arbetsuppgifter undantas. Liknande åtgärder vidtas i samtliga europeiska länder där TMHE har verksamhet.

– Liksom andra större bolag behöver vi anpassa våra kostnader efter affärsläget. Det är beklagligt men oundvikligt med permitteringar i det här läget. I botten känner vi ändå stor förtröstan över att vi verkar i en bransch under omvandling och med stor efterfrågan. Vår affär och våra finanser är starka, säger Peter Damberg, HR-direktör för Toyota Material Handling Europe med huvudkontor i Mjölby.

TMHE:s fabriker i Frankrike och Italien är stängda medan produktionen vid företagets största tillverkningsenhet i Mjölby fortgår.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062