23948sdkhjf

Ecoleans aseptikteknik firar framgångar

SoGoodFood är det första företaget i Indonesien som erhåller klass A-certifikat i aseptik och det sker med hjälp av förpackningar från Ecolean. Certifikatet är ytterligare ett bevis på Ecoleans höga kvalitet inom den krävande förpackningstekniken, menar Ecolean.

Den indonesiska myndigheten för kontroll av livsmedel och läkemedel, The National Agency of Drug and Food Control, godkänner SoGoodFoods produkter som består av smaksatta UHT-mjölkdrycker i Ecoleans lättviktsförpackningar som klass A i kategorin Aseptik. SoGoodFood är det första företaget i Indonesien som erhåller detta högt eftertraktade certifikat.

Erkännandet stöds starkt av den höga standarden för Ecolean-förpackningens resultat vid steriltester, vilket leder till att byrån vill ha mer information om fördelarna med aseptiska förpackningar som rör livsmedelssäkerhet och steriliseringsmetoder.

– När vi lanserade vår första aseptiska förpackningslösning för rumstemperaturdistribution 2008 var vi en av de första förpackningsleverantörerna som använde elektronstrålning som en steriliseringsmetod, vilket säkerställer att ytor som kommer i kontakt med livsmedlet aldrig exponeras för några kemikalier under produktionen eller fyllning. Det var banbrytande på den tiden och vi leder fortfarande denna utveckling, säger Paul Mellbin, Senior Advisor, Ambient Technology, Ecolean Group.

Under februari höll Paul Mellbin och Ecoleans lokala representant, Doni Kurniadi, en introduktion till Ecoleans Aseptiska Teknologi vid National Agency for Drug and Food Control i Indonesien.

– National Agency for Drug and Food Control var mycket glada över att få en ännu djupare kunskap om vår unika aseptiska teknik med hjälp av e-beam, eftersom detta var helt ny information för dem, förklarar Doni Kurniadi, Ecolean Indonesia, och fortsätter;

– Det är kul att SoGoodFood har blivit det första företaget i Indonesien som får klass A-certifikat för kategorin Aseptic. Vi arbetar i partnerskap med våra kunder och firar deras framgång.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079