23948sdkhjf

Höjda priser i spåren på Corona

Siegwerk och Flint Group inför pristillägg på alla lösningsmedelsbaserade färger och lacker.

Siegwerk och Flint Group, ledande globala leverantörer av tryckfärger för förpackningsapplikationer och etiketter, inför pristillägg för lösningsmedelsbaserade förpackningsfärger och lacker inom EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) med omedelbar verkan.

Bakgrunden är att såväl pris som tillgång till vissa råvaror, bland annat alkohol, har påverkats till följd av smittoutbrottet COVID-19. Det ökade behovet av produkter med desinfektionsegenskaper, statliga begränsningar eller allokeringsåtgärder är förklaringen. Efterfrågan på särskilt etanol överstiger utbudet just nu vilket har lett till minskad global tillgång och snabba prisökningar.

Till följd av stängda fabriker, störningar i frakt och logistik och andra isolerade försörjningsstörningar i Kina och Indien kan varken Siegwerk eller Flint Group undvika prisökningar.

Siegwerk har inrättat en central krishanteringsgrupp i ständig kommunikation med kollegor över hela världen för att hantera alla risker för störningar i utbudet från Siegwerk till marknaden. Organisationen har inrättat ett globalt nätverk av alternativa leveranskällor för alla råvaror och där det är möjligt, kan mellan leverantörer efter behov. För stunden har Siegwerk tillräcklig täckning för att kunna tillgodose den vanliga kundefterfrågan.

– För att säkerställa fortsatt leverans av Siegwerk-produkter har vi i alla länder där vi verkar säkerställt eller håller på att säkerställa att vi från officiellt statligt håll betraktas som en del i den kritiska industrin som leverantör till livsmedels- och läkemedelssektorn, säger Mike van Breugel, chef för global inköp hos Siegwerk.

Flint Group meddelar att prishöjningen som gäller från 1 april (orderingången fram till 31 mars 2020 påverkas inte) kommer att gälla så länge volatiliteten i råvarumarknaden fortsätter till följd av Corona-utbrottet. Flint Group menar att kunder i vissa fall kan behöva acceptera alternativa produkter för att säkerställa kontinuiteten i leveransen.

Kim Melander, VP & GM Packaging Inks Europe säger:

– Den förvärrade globala situationen orsakad av COVID-19 har en betydande inverkan på vår verksamhet, men våra anläggningar fortsätter att leverera jämn produktion trots stora störningar i leveranskedjan. Men denna produktion kommer till en betydande kostnad som vi hittills har burit ensamma. Vi förblir optimistiska till att detta tillägg är en tillfällig åtgärd – vi fortsätter att noga följa situationen och kommer att hålla regelbunden kontakt med våra kunder för att diskutera ytterligare åtgärder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.148