23948sdkhjf

Upptäck misstänkt sjuka i entrén

Gate Security lanserar värmekameror som läser av människors kroppstemperatur på distans, för att i ett tidigt skede kunna upptäcka om nån har en högre kroppstemperatur än normalt. Värmekameror är ett hjälpmedel för att bromsa smittspridning av Coronaviruset (COVID-19) och speciellt användbart vid entréer till sjukhus, äldreboenden samt företag som snabbt behöver kontrollera inpasserande.

I känsliga miljöer som sjukhus, äldreomsorg samt även andra verksamhetstyper är det viktigt att lokalisera människor som kan ha feber till följd av annan sjukdom. Med värmekameror som direkt signalerar om någon har högre temperatur än normalt så ges möjligheten att kunna göra en ytterligare koll för att säkerställa om det föreligger någon fara eller inte, både för omgivningen eller för personen ifråga.

– För att minska smittspridningen av t ex Coronaviruset (COVID-19) är värmekamera vid en entré ett utmärkt alternativ, säger Marie-Louise Österberg, säljare på Gate Security.

– Feber eller förhöjd kroppstemperatur är en stark indikation på de flesta virusinfektioner som drabbar oss människor. Termografi är en metod som blivit högprioriterad för att övervaka kroppstemperaturen hos potentiellt smittospridande riskgrupper som exempelvis resenärer.

Gate Security kan i dagsläget erbjuda flertalet typer av termiska kameror för att täcka de flesta behov. Gate Security lagerhåller två fasta varianter av modellen "bullet" och likaså två fasta modeller i utförande "dome" samt en mobilt handhållen kamera.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125