23948sdkhjf

Förpackningsleverantör stöttar sina kunder

Många restauranger har det extremt tufft just nu. Flera leverantörer försöker att hjälpa till. Så bland annat förpackningsleverantören Tingstad.

Tingstad är en marknadsledande leverantör av förbrukningsartiklar till bland annat restauranger och hotell, med andra ord branscher som påverkats stort på grund av Corona. Tingstad agerar nu på flera sätt för att mildra effekterna för sina kunder. Bland annat halverar man fraktkostnaden för alla svenska kunder i de krisdrabbade branscherna.

– Många av våra kunder står i en kraftig försäljningsminskning och vi vill ge dem möjlighet att beställa mindre leveranser av förbrukningsvaror. Frakten står vi för även om beställningen är hälften så stor, så att inte dyra fraktkostnader drabbar våra kunder ekonomiskt när de redan har det kämpigt, säger Daniel Steneby, VD på Tingstad.

Förra veckan gick Tingstad också ut med att de ställer sin marknadsavdelning till förfogande för kunder som snabbt har fått ändra i sitt erbjudande och behöver nytt marknadsmaterial som menyer, flyers eller reklambilder.

– Flera kunder har redan hört av sig och fått hjälp med att packa om sitt erbjudande, säger Daniel.

Sortimentet har också anpassats snabbt på kort tid. Flera restauranger erbjuder leverans av mat och därför har ett sortiment av transportväskor och termolådor snabbt tagits in. Matförpackningar som passar bra även för mat som inte traditionellt sett säljs som hämtmat har också tillgängliggjorts.

Några av restaurangbranschens kreativa lösningar för att överleva den tuffa krisen visar Tingstad upp på sin hemsida, under hastaggen #stöttabranschen för att inspirera andra restaurangägare som har det kämpigt nu.

– Tingstad har funnits sedan 1959, men vi har aldrig varit med om något liknande förut. Många av våra kunder har det extremt tufft just nu och vi försöker hjälpa dem på bästa sätt, säger Daniel Steneby.

Tingstad är en marknadsledande distributör av förbrukningsprodukter inom storkök och restaurang, med etablering och distribution i hela Norden. Företaget är familjeägt och omsätter 2,6 miljarder SEK.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063