23948sdkhjf

Färgrika nyheter hos Flint Group

Höstens Labelexpo bjöd på många nyheter för den etikettproducerande industrin. Den kompletta rapporten från mässan läser ni i Packmarknaden nr 1 2020.

Flint Group Narrow Web är världens ledande tillverkare av etikettfärger med kompetenscenter och tillverkning i Trelleborg.

På Labelexpo stod Flint Groups unika digitala färgreceptsystem VIVO Colour Solution i centrum. Det har sedan lanseringen i början av 2019 blivit en succé och expanderat till att idag omfatta 180 000 färgrecept och Pantonereferenser. Nyheten på mässan var att recepten nu kan överföras direkt till färgblandningsutrustningen.

VIVO Colour Solution omvandlar en färgförlaga till digital data - ett färgrecept - som matchar exakt den färg du vill ha vid tryck. Färgblandningssystemet kan användas för alla tryckmetoder och vanligt förekommande substrat vid etikettproduktion tillsammans med etikettfärger från Flint Group. Oavsett om färgförlagan är ett provtryck, en färgreferens, Cxf file eller LAB-värden tar VIVO Colour Solution fram ett färgrecept som exakt matchar den önskade färgen.

Ett annat huvudnummer på mässan var färgserien Dual-Cure. Det är en ny färgserie för alla tryckare som vill eller har gått gå över till UV-LED-färger, men fortfarande producerar med konventionell UV. Nu behöver man inte längre två uppsättningar färgserier. Dual Cure-färgerna kan härdas av såväl UV-LED-lampor som kvicksilverbaserade UV-lampor.

– UV-LED-tekniken möjliggör högre tryckhastigheter, snabbare jobbyten och mindre spill, 50% lägre energiförbrukning, och framför allt en pålitlig och konsekvent härdning. Detta är särskilt viktigt när man trycker etiketter och förpackningsfilm för livsmedelsförpackningar. Vårt Dual-Cure-koncept gör det enklare för våra kunder som har tryckpressar med både kvicksilver- och LED-lampor. Nu behövs bara en färgserie för båda typerna av UV-härdning. Detta förenklar lagerhanteringen för våra kunder, säger Henrik Bernquist, Product Manager.

På mässan presenterades också produkten av ett samarbete mellan Xeikon Prepress och Flint Group Flexographic. En klichéframkallare med UV-LED-teknik, ThermoFlexX Catena-E, som beskrivs som en revolutionerande integrerad prepress-lösning för högt automatiserade bildenheter.

Framkallaren är en kombination av kompetensen inom Xeikons framkallningsenhet ThermoFlexX med Woodpecker Nano-screeningsteknologi och Flint Groups högkvalitativa och marknadsledande klichéer, nyloflex.

– Att kombinera Xeikons omfattande bildkompetens och Flint Groups långa erfarenhet av utveckling av flexografiska klichéer har gett en produkt som ger betydande produktivitetsökningar i prepress-rummet, en lösning som är bättre, snabbare och lättare att använda, säger Tahnée Wullepit, Sales & Marketing Support bij ThermoFlexX.

Artikeln är en del av vårt tema om Labelexpo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062