23948sdkhjf

Epson kliver upp en division

Epson är en marknadsledare inom industriella bordsskrivare för etikettutskrift men har även en serie inkjetpressar, SurePress, för kommersiell etikettproduktion. På Labelexpo presenterades den senaste modellen, SurePress L-6534VW, en UV-LED inkjetpress med produktionskapacitet för större volymer.

Epson har lärt sig den kommersiella etikettmarknaden och presenterar nu en etikettpress som med både volym och kvalitet kan producera etiketter till en fördelaktig kostnad. Pressen har ett höghastighetsläge på 50 meter i minuten och ett standardläge på 30 meter i minuten. För absolut största färgomfång finns också högdensitetsläget 15 meter i minuten. Pressen är en uppföljare till Epsons första UV-inkjetpress, SurePress L-6034VW, som kom på marknaden 2013.

Pressen trycker i CMYK med en upplösning på upp till 600x1200 dpi. Den har täckvit färg för tryck på transparenta och metalliska substrat, och en motrotationsfunktion som gör att vitt kan tryckas ovanpå övriga färger. En inbyggd digital lackenhet för tryck av glans- eller matt effekt, antingen över hela ytan, eller som ett mönster eller spotlackering. Substratbredden kan variera från 80 mm till 340 mm.

Epson är en marknadsledande tillverkare av piezomunstycken och trycktrumman jobbar med Epsons erkänt högklassiga inkjetteknik, PrecisionCore TFP, med variabel droppstorlek ner till så små droppar som 3,2 pl. Vidare möjliggör LED-härdning med ett avstånd mellan substratet och tryckhuvuden på endast 0.7 mm, väldigt exakt färgtryck med mycket fina detaljer.

Epson använder dessutom en teknik som kallas UV-LED-stiftning. UV-ljus används mellan färgerna att minimera spridningen av en punkt. Härdning sker innan färgen absorberas av materialet, vilket ger skarpare text och mjukare vinjetter. SurePress L-6034VW är vidare utrustad med Epsons unika teknik, Nozzle Verification Technology (NVT), för automatiskt kontroll av piezomunstyckenas funktion och med automatisk åtgärd om så skulle behövas.

Med SurePress L-6034VW kan man trycka variabel data. Till pressen lanseras också färger godkända för att användas i livsmedelsapplikationer, vilket avsevärt breddar marknaden för användare av Epsons etikettpress. Pressen stöder användning av de flesta substrat, har corona-behandling, banrengörning och joniserare liksom en extra UV-lampa som standard. Dessutom innebär UV-LED att pressen till skillnad från vissa andra digitala pressar kan trycka på värmekänsliga material, som exempelvis PE- och krymp- film.

Artikeln är en del av vårt tema om Labelexpo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078