23948sdkhjf

Smitta stoppar aktieutdelning

Aktieägare i BillerudKorsnäs får vänta på extra aktieutedelning till följd av Corona-smittan. 

Styrelsen i BillerudKorsnäs har beslutat att dra tillbaka den tidigare föreslagna extra utdelningen. Den föreslagna ordinarie utdelningen kvarstår dock.

Mot bakgrund av den ökade osäkerheten till följd av Covid-19 pandemin prioriterar styrelsen att upprätthålla BillerudKorsnäs starka finansiella ställning och manöverförmåga. Styrelsen har därför beslutat att dra tillbaka den tidigare föreslagna extra utdelningen om SEK 4,30 per aktie.

Styrelsens förslag om en ordinarie utdelning på SEK 4,30 per aktie kvarstår. Styrelsen föreslår även att mandat erhålls för återköp av egna aktier.

Förutsatt att osäkerheten har minskat och förutsägbarheten på marknaden har förbättrats så avser styrelsen att kalla aktieägarna till en extra bolagsstämma senare i år för att besluta om en extra utdelning.

Årsstämman kommer att hållas den 5 maj 2020 kl. 15.00 på Norra Latin, Stockholm City Conference Center i Stockholm, och kallelsen till årsstämman, med styrelsens fullständiga förslag, planeras att publiceras den 2 april.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078