23948sdkhjf

Mark Andy har hela bredden

Mark Andy, i Sverige representerad av agentföretaget Convertec, visade att man nu har hela bredden av trycklösningar för etikettproduktion, såväl en flexo-, hybrid- som renodlad digitalpress fanns i montern.

Premiär var det för Mark Andys nya flexopress-serie Evolution, där snabba och semiautomatiska byten av tryckcylindrar och rotativa stansformar, stod i centrum.
Mark Andy tillhör de globalt ledande flexopresstillverkarna inom etikettproduktion och Evolution är en state-of-the-art-maskin i såväl 330 mm som 430 mm. Trycker med en hastighet på 230 meter/minut, på material från 12-305 mikron och med en rulldiameter på såväl inmatning som upprullning på 1016 mm.

I montern fanns vidare hybridpressen Digital Series som lanserades under våren 2018 och nu gjorde sin debut på Labelexpo i Bryssel. Pressen är sjufärgers UV-inkjet, med QCDC-SR, semirotativ stans, VDP, variabelt tryck och StitchAI, en automatisk redundans-teknik för inkjetmunstycken för maximal upptid och kvalitetsproduktion. Pressen trycker i 73 meter/minut och nyheten på mässan är att pressen nu finns tillgänglig i 431 mm bredd, vilket enligt Mark Andy gör den till den mest produktiva digitalpressen på marknaden just nu.

Den tredje nyheten hos Mark Andy var Europalanseringen av den renodlade digitalpressen, Digital Pro, som är en tonerpress med en produktionshastighet rulle till rulle på 23,4 meter/minut. Trycker i CMYK med en bildkvalitet på 1200 x 1200 dpi och kommer i två utförande. Digital Pro 1 är en renodlad press för digitaltryck rulle till rulle, lämpad för tryckerier med rutiner för efterbehandling och konvertering i separata enheter off-line.

Digital Pro 3 däremot har en effektverkstad i form av en flexostation för mulitpla ändamål, såsom PMS spot färger, lack, laminering och lim för kallfoliering. Pressen kan byggas in i en produktionslinje och uppgraderas efterhand. Den har en semirotativ stans inline som kan skära varierande repetitionslängder från samma magnetiska stanscylinder.

Artikeln är en del av vårt tema om Labelexpo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078