23948sdkhjf

Digital efterbehandling

När mässor och seminarier nu ställs in på löpande band kan vi bjuda på fler nyheter från höstens Labelexpo.

Efterbehandlingsspecialisten ABG International hade inte mindre 22 maskiner i sin monter, den hittills största för företaget på Labelexpo, och passade på att fira 65 år. ABG har haft en stark tillväxt till följd av inträdet av digitala tryckpressar på marknaden. ABG som är en oberoende tillverkare har gynnats av att allt fler nya tryckpressleverantörer gjort entré på marknaden.

Alla etikettpressar behöver stansning, slittning och upprullning av etiketter. Dessutom har ABG utvecklat nya enheter för foliering, prägling, lackning, screentryck och flexotryck anpassade till digitaltryck.

På Labelexpo visade ABG den nya efterbehandlingsenheten Jetfx inbyggd i Digicon Series 3. En stand-alone enhet för digital efterbehandling off line som ger möjlighet till ett flertal effekthöjande tilltryck i en genomgång inklusive taktil spotlack och kallfoliering.

Maskinen har två inkjet-huvuden med UV-stiftning och UV-härdning, digital kallfolierings-enhet och visionssystem för baninspektion och minimering av materialspill, kylvalsar för värmekänsliga material, pre-press-mjukvara och livsmedelsgodkända lacker.

Jetfx är en amerikansk innovation av företaget med samma namn och visades första gången för digital efterbehandling tillsammans med en HP Indigo-press.

Av dom 22 maskiner ABG visade på mässan lyckades man sälja 19 och hade ett 50-tal prospekt med sig hem i bagaget. Lyckad mässa skulle man kunna säga.

Artikeln är en del av vårt tema om Labelexpo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078