23948sdkhjf

HP Indigo med digitalt metallfärgstryck

Norska tryckeriet Flisa Trykkeri investerar i en HP Indigo 7900 digital offsetpress. Den nya HP Indigo 7900, som levererades och installerades av Visutech i början av året, är utrustad med sju färgstationer vilket öppnar upp för nya applikationsmöjligheter med specialfärger, däribland nyheten silverfärg.

– Med fler färgstationer i tryckpressen skapas möjlighet till kreativa applikationer med specialeffekter som väcker uppmärksamhet och som sticker ut i mängden. HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger, säger Jan-Olof Jungersten, VD i Visutech.

Med nyheten HP Indigo ElectroInk Silver kan Flisa producera högkvalitativa tryck med metallfärg. Möjligheten att trycka metallfärger är en unik HP Indigo-funktion i den digitala tryckvärlden, menar han.

– HP Indigo Silver möjliggör inte bara silver utan ett brett utbud av metallfärger genom att helt enkelt och i en enda process trycka CMYK ovanpå silverlagret. Det gör att Flisa kan erbjuda exklusiv design av högt värde, samtidigt som de sparar in på kostsamt metallmaterial.

Med HP Indigo ElectroInk Premium White i tryckpressen kan Flisa trycka på ett mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, till exempel färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 450 gsm, vilket ger Flisa möjlighet att erbjuda sina kunder digitaltryckt förpackningsproduktion.

– Vår gamla HP Indigo 5500 var 12 år och när vi fick ett bra erbjudande från Visutech på en ny tryckpress slog vi till. Den nya pressen är en än mer stabil maskin, med större kapacitet och högre produktivitet, säger Per-Otto Sletten, CEO, Flisa Trykkeri.

Flisa Trykkeri är ett etablerat tryckeri och har verksamhet i Flisa och Elverum i Solør. Tryckeriet har 35 anställda och arbetar med design, stortformat, offset- och digitaltryck. Omsättningen är 65 miljoner NOK med en vinstmarginal på 8% före skatt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093