23948sdkhjf

Nordvalls förvärvar engelskt tryckeri

Nordvalls, ett av Sveriges största etikettryckerier, förvärvar engelska Watermill Press Ltd och etablerar därmed sin första produktionsenhet utanför Sverige. Med köpet av Watermill Press växer Nordvalls i omsättning, personalstyrka och adderar en välskött verksamhet med stor kunskap om etiketter för identifikation till bolaget.

Watermill Press, beläget i Bradford, strax utanför Manchester, tillverkar etiketter för identifikation med livsmedelsföretag som en viktig kundgrupp. Tryckeriet startades 1994 och har fram till idag drivits av sina tre grundare.

Genom förvärvet blir Watermill Press med 28 anställda och en omsättning på 100 MSEK också en del av Lübeckbaserade företagskoncernen Possehl Group.

– Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet och Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv. Watermill Press arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har precis som vi en modern maskinpark, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

Förvärvet av Watermill Press ger Nordvalls en närvaro på den brittiska marknaden för självhäftande etiketter och identifikationslösningar. Med köpet hoppas man också befästa kompetensen inom identifikation i olika produktionsprocesser.

Den engelska verksamheten kommer att fortsätta drivas i oförändrad regi med Dale Deacon som Managing Director.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079