23948sdkhjf

PulPac rekryterar

PulPac rekryterar Roderick Nilsson som Chief Financial Officer.

PulPac tar ytterligare ett steg i den globala kommersialiseringen av sin tillverkningsteknik för hållbara förpackningar och engångsprodukter och rekryterar Roderick Nilsson som Chief Financial Officer. Han kommer närmast från rollen som CFO på Divio Technologies AB (publ) där han ansvarade för notering av företaget på Nasdaq First North Growth Market.

Roderick Nilsson har mer än åtta års erfarenhet av ledande ekonomiroller i flera tekniktunga sektorer som mjukvara, innovation consulting och flygindustrin. Roderick har en MSc i finansiell ekonomi från Handelshögskolan i Göteborg.

– PulPac leder övergången till pappersbaserade, hållbara förpackningar och jag kan inte tänka mig en mer spännande tid att ansluta än nu när bolaget skalar upp och kommersialiserar sin teknik. Teamets know-how, IP-portföljen med kostnadseffektiv och hållbar torrformningsteknik revolutionerar förpackningsindustrin och jag är väldigt glad över att vara en del av detta, säger Roderick Nilsson.

– PulPac’s teknik som torrformar cellulosafibrer till hårda förpackningar och engångsprodukter, är unik och skiljer sig från de traditionella metoderna för att forma cellulosa. Den nya tekniken möjliggör en ersättning av engångsplast till ett lägre pris än vad som tidigare varit möjligt, säger Linus Larsson, CEO.

PulPacs globala affärsmodell bygger på att skapa en licensaffär som är ömsesidigt lönsam för PulPac och dess licenstagare. Idag har företaget samarbets- och licensavtal med ett antal kunder, inklusive flera globala aktörer verksamma inom olika branscher.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.065