23948sdkhjf

Corona: Unik tjänst kan minska spridningen

Det har kommit en helt ny tjänst för att arbetsgivare direkt ska kunna identifiera vilka anställda som är eller har varit i ett riskområde för coronaviruset. 

Safeture lanserar en global spårningstjänst för företag som kan jämföra alla anställdas resor, både historiska och kommande mot coronavirusets spridning. Med hjälp av GPS och resebokningar kontrollerar verktyget i realtid medarbetarnas exponering mot viruset i upp till 5 000 olika regioner över hela världen.

Verktyget rapporterar till säkerhets-, HR- och riskchefer hur utsatta de anställda är för coronaviruset, baserat på varje anställds unika resemönster. Detta är en viktig tjänst för att mildra och hantera covid-19 inom ett företag i synnerhet om viruset blir pandemiskt.

Sedan utbrottet av viruset har många företag försökt att identifiera vilka anställda som kan ha utsatts för smittorisk när de rest i utsatta områdena, ett ofta svårt och tidsödande arbete, framför allt inom globala koncerner.

Med det nya verktyget, kan alla som har Safetures säkerhetsplattform snabbt få kontroll över situationen och direkt kontakta berörda personer, göra en bedömning av nödvändiga åtgärder eller helt enkelt ställa in en kommande resa.

- Med vår position inom teknisk utveckling är vi de första som tar fram denna typ av verktyg för marknaden, säger Andreas Rodman CIO på Safeture.

- Vi agerar snabbt för att anpassa vår tjänst efter stora händelser som utbrottet av Coronaviruset eftersom det påverkar i stort sett alla våra kunder.

Mer än 2 500 stora företag över hela världen använder i dag Safetures plattform för att öka säkerheten för sina anställda, var de än befinner sig. Med hjälp av plattformen kan man snabbt lokalisera sina anställda och kommunicera med dem ifall de behöver hjälp. Safeture skickar också ut varningar och uppdaterad information om bland annat Coronaviruset direkt till användarna som befinner sig i ett riskområde.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094