23948sdkhjf

Ny trefingergripare från OnRobot

OnRobot lanserar en kompakt trefinger-gripare med stor slaglängd för cylindriska föremål. Griparen är speciellt utvecklad för maskinbetjäning som automatiskt centrerar arbetsstycken, men också lämpad för paketerings- och palleteringstillämpningar.

Med en gripkraft från 20 N till 250 N konkurrerar 3FG15 med mycket mindre flexibla fingergripare.

– Vår nya 3FG15-trefingergripare utvecklades som en reaktion på de befintliga pneumatiska trefinger-griparna som är skrymmande och mindre flexibla, säger VD:n för OnRobot, Enrico Krog Iversen.

– Vi har länge definierat marknaden för elektriska parallella gripare med RG2- och RG6-serien, och vi ser fram emot att ta itu med nya marknadssegment och applikationer med en ny trefinger-gripare som tillåter användarna att använda applikationerna snabbare vid även en mycket exakt, fast positionering.

3FG15-griparen har en maximal slaglängd på 150 mm som enkelt kan hantera flera processer. Själva trefingers-utformningen med en 15 kilos nyttolast ger ett starkt, stabilt grepp för både formanpassat (internt) eller friktionsanpassat (externt) grepp som tillför flexibilitet i varje tillämpning.

OnRobot är specialiserad på plug-and-produce-robotverktyg för cobotar och den nya trefinger-griparen är sömlöst kompatibel med alla större samarbetande eller lätta industri-robotarmar, tack vare OnRobots One System Solution – plattformen som tillhandahåller ett enhetligt mekaniskt och elektriskt gränssnitt mellan robotarmarna och alla OnRobot EoAT.

Kort om OnRobot
OnRobot bildades 2015 och gick samman med Perception Robotics och OptoForce 2018, som följdes av förvärvet av Purple Robotics strax efter. I april 2019 förvärvade OnRobot de immateriella rättigheterna till Blue Workforce, vilket är ett danskt företag som tillverkar gripdon och envision-system. Idag, innefattar OnRobot produktlinje ett brett sortiment av End-of-Arm verktyg, inklusive elektriska gripdon, Force/Torque sensorer, en vakuumgrip, den prisbelönta Gecko Gripare och verktygsväxlare.

Företaget planerar att expandera genom ytterligare förvärv i de kommande åren. OnRobot har sitt huvudkontor i Danmark med avdelningar i USA, Tyskland, Spanien, Polen, Kina, Japan, Sydkorea, Singapore och Ungern.

Artikeln är en del av vårt tema om TEKNIK.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078