23948sdkhjf

Liten med stora fördelar

Märkningsspecialisten Travtec, har lanserat en kostnadseffektiv offline-lösning för applicering av garantiförseglande etiketter på kartongförpackningar.

Maskinen Travtec TinyTampino har främst utformats för läkemedelsförpackningar för att uppfylla FMD-föreskrifter, men passar även för att säkerställa säker försegling för andra produkter med högt värde. Travtec TinyTampino demonstreras på pågående Label & Print Show, en del av Packaging Innovations Show, som hålls 26 och 27 februari på NEC i Birmingham.

TinyTampino är idealisk för mindre volymer och provkörningar. Dess kompakta dimensioner gör att den enkelt kan placeras på exempelvis ett skrivbord eller en bänkskiva. Den ger konsekvent och exakt etikettplacering över kartongens förslutning, hanterar etiketter upp till 25 mm breda och 30 mm långa för ett brett utbud av kartongtyper och storlekar, med hastigheter på upp till 20 etiketter per minut.

Maskinen har en underhållsfri design och en robust konstruktion i rostfritt stål. Det erbjuder snabba inställningar och etikettändringar och är säker och enkel att använda, allt enligt Travtec.

– TinyTampino fyller ett tomrum på marknaden för effektiv märkning med garantiförseglande etiketter och ger maximal flexibilitet för minimalt kapitalkostnad, säger Travtecs tekniska försäljningschef Jake Barnes.

– Förutom att den är lämpligt för mindre order eller testförpackningar är den också en idealisk back up lösning för att hålla packningsprocessen igång vid eventuella oplanerade driftstopp på linjen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064